VERENIGING VNO-NCW


Ingenieuze snijplank wint van laptopkoffer

Den Haag, 12 augustus 2002- De acht jonge ondernemers van Creative Protection hebben met hun talent hoge ogen gegooid bij de internationale jury van de European Company of the Year Competition, die werd gehouden van 8 tot en met 11 augustus in Parijs. Na in Nederland mini-onderneming van het jaar 2002 te zijn geworden is Creative Protection bij de European Company of the Year Competition net buiten de prijzen gevallen. De Nederlandse delegatie werd dankzij hun successen in Nederland uitgezonden naar Parijs waar ze door de internationale jury geroemd werden om hun 'outstanding professionality'. De Maltese mini-onderneming Mixtables is afgelopen zondag tot beste Europese mini-onderneming van het jaar gekozen. Hun ontwerp is een slimme combinatie van een snijplank voor brood en voor groenten en fruit.

De acht studenten van Creative Protection hebben dit jaar grote successen geboekt met hun laptopkoffer. Creative Protection wist op International Trade Fair in Groot-Brittannië, de eerste prijs in de wacht te slepen in de categorie Best Sales and Marketing. De prijs werd uitgereikt door Mike Kersey, Operations Consultant van McDonald's. Kersey: 'De ondernemers van Creative Protection zijn verkopers met kennis van zaken die geloven in hun product. Hun gevoel voor marketing is ongeëvenaard.'.

Mini-Ondernemingen Nederland is in 1990 opgericht als initiatief van ABN AMRO, VNO-NCW, en MKB Nederland in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken met het doel de aansluiting tussen theorie en praktijk van het ondernemen te bevorderen. Het project biedt studenten de gelegenheid om ondernemersvaardigheden te ontwikkelen door het opzetten van een eigen mini-onderneming.


---

----

Voor meer informatie over Creative Protection kunt u contact opnemen met Stefan Melcher, algemeen directeur, tel: 06-21893473

Voor nadere informatie over de Stichting Mini-Ondernemingen Nederland kunt u contact opnemen met Nathalie Spruit, voorlichter, tel: 070 3490155 fax: 070-3490157

12 aug 02 13:33