ART TECHNOLOGY GROUP

ATG en Autonomy gaan een OEM en reseller relatie aan

Autonomy's technology de basis voor de nieuwe ATG Search module

UTRECHT, 12 AUGUSTUS 2002 - ATG (Art Technology Group, Inc., Nasdaq: ARTG) een leidende ontwikkelaar van software voor online CRM toepassingen voor commerce, portals en relatiebeheer, en Autonomy Corporation plc (Nasdaq: AUTN; LSE: AU.; Nasdaq Europe: AUTN), een marktleider in enterprise infrastructuursoftware, maken vandaag bekend dat ze een OEM en reseller relatie aangaan. Als onderdeel van de overeenkomst zal Autonomy haar geavanceerde informatie-opvraag technologie leveren voor de ATG Search module, één van de nieuwe modules in ATG6, de nieuwe produktlijn van ATG die ook vandaag werd aangekondigd (zie het persbericht daarover).

De infrastructuur technologie van Autonomy vormt de ruggengraat van de ATG Search module,
een volledig functionele zoekmachine, naadloos geïntegreerd met het ATG Relatiebeheer Platform en met de ATG Commerce en Portal modules. Door gebruik te maken van de ATG Data Anywhere Architectuur, die toegang biedt tot data in meerdere verschillende bronnen zonder dat verplaatsing of replicatie van data nodg is, maakt ATG Search het gebruikers mogelijk om alle relevante inhoud op te zoeken of the indexeren als integraal onderdeel van hun ATG toepassingen
- onafhankelijk of het file of database inhoud is, of dat het op eigen of externe websites staat.

Het unieke van de Autonomy technologie is dat het ongestructureerde, semi-gestructureerde en volledig gestructureerde informatie van meerder verschillende bronnen 'begrijpt' en dan geïntegreerd aan de gebruiker aanbiedt. Autonomy's software kan tekst en gesproken woord (onafhankelijk van in welke taal) analyseren en de belangrijkste erin voorkomende concepten herkennen en rangschikken. Deze conceptherkenning levert meer accurate en relevante informatie dan systemen die met zgn. sleutelwoorden werken

'Met Autonomy gaan we een partnerrelatie aan met een eersteklas enterprise infrastructuur leverancier, die een kritische component levert voor de ATG6 produktlijn, ' zegt Fumi Matsumoto, vice president voor technologie, ATG. 'Dat je makkelijk informatie kunt tevoorschijn halen, onafhankelijk van waar in de onderneming het zit, gecombineerd met onze bestaande personalisatie, is een bijzonder waardevolle propositie voor al onze klanten en relaties.'

Met zijn geavanceerde functionaliteit en hechte integratie met de rest van ATG's software, kan ATG Search organisaties helpen de verkoop te bevorderen, service te verbeteren en de productiviteit te verhogen, en tegelijkertijd besparingen te realiseren in termen van time-to-market en de kosten van implementatie.

'ATG en Autonomy zijn wat dit betreft voor elkaar gemaakt, en deze relatie is voordelig voor ons allebei,' zegt Autonomy co-founder en chief technology officer, Richard Gaunt. 'Onze enterprise infrastructuur helpt ATG hun nu al reeds veelomvattende Commerce en Portal toepassingen voor online verkoop, marketing en service een nog groter bereik te geven. Zo krijgt ATG nu bijvoorbeeld een van de meest competitieve oplossingen die er zijn voor employee portals.'

ATG Search heeft elk van de primaire componenten van ATG6 iets te bieden:

- ATG Commerce: ATG Search helpt klanten snel de producten te vinden die ze zoeken, wat de kans op succesvolle transacties zeer vergroot, en zo de verkoop bevordert.

- ATG Portal: ATG Search werkt over meerdere verschillend gegevensbronnen, om zo snel de relevante self service informatie te bieden die klanten of werknemers zoeken.

'Dat klanten, zakelijke relaties en werknemers snel en gedetailleerd de informatie kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn is cruciaal voor ons.', zegt Gene Phifer, vice president, Gartner. 'Het bevordert de verkoop, omdat klanten sneller die produktinformatie krijgen die ze nodig hebben, en de productiviteit van werknemers verbetert doordat de tijd die nodig is om gegevens te vinden korter wordt, en omdat de relevantie van de gevonden informatie meestel groter is.'

Over ATG

ATG(r) (Art Technology Group, Inc.) is de leidende ontwikkelaar van software voor online relatie beheer met een direkte geïntegreerde en gepersonaliseerde interactie voor klanten, zakenpartners of medewerkers: dus aan de 'frontlijn' van elke organisatie. Over de hele wereld vertrouwen klanten op ATG voor hun toepassingen voor het opbouwen en onderhouden van wederzijds profijtelijke relaties met klanten, zakenpartners en werknemers. Te gebruiken op al de populaire application servers in de industrie, zijn de produkten uit ATG's suites van e-commerce, portal en relatie beheer software ideaal voor geïntegreerde web-toepassingen en e-business initiatieven.

Op het moment heeft ATG e-business toepassingen geleverd aan meer dan 800 organisaties wereldwijd, waaronder organisaties als 3M, Procter & Gamble, Consignia (UK Post Office), Alcatel, American Airlines, AT&T, Barclays Global Investors, Deutsche Post, CGNU, BMG Direct, US Army, Eastman Kodak, Ford Motor Credit, HSBC, Deutsche Bank, Sun Microsystems, Philips, Sony, Johnson & Johnson, Aegon, AGF, France Telecom en Wells Fargo. Het hoofdkantoor staat in Cambridge, Massachusetts (USA), en er zijn regio-kantoren verspreid in Noord Amerika, Europa en Azië. Het Benelux kantoor is gevestigd in Utrecht. Voor verdere informatie over ATG, kijk op: www.atg.com.

Over Autonomy
Autonomy Corporation plc (Nasdaq: AUTN; Nasdaq Europe: AUTN; LSE: AU.) is een wereldwijde marktleider op het gebied van enterprise infrastructuur software. Autonomy's technologie vormt de basis voor toepassingen die moeten werken met ongestructureerde informatie, zoals in e-commerce, customer relationship management, knowledge management, enterprise information portals, enterprise resource planning en online publishing. Autonomy's klantenkring omvat meer dan 575 wereldwijd opererende bedrijven, waaronder Hutchison 3G, Channel 4, Deutsche Bank, AT&T, AstraZeneca, BAE Systems, Ford, Ericsson, General Motors, Lucent, Royal Sun Alliance, Sun Microsystems, en organistaies in de publieke sector zoals het UK Government's Department of Trade and Industry, NASA, het US Department of Defense en het US Department of Energy.
Strategische distributie- en OEM overeenkomsten zijn er met andere leidende bedrijven als ATG, BEA, Business Objects, Computer Associates, Hewlett Packard, IBM Global Services, Oracle, Vignette and Sybase. Autonomy heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa, Azie en Australië, en is op het world wide web te vinden op: www.autonomy.com.