ART TECHNOLOGY GROUP

ATG kiest hyperion als analyse hulpmiddel voor de atg6 online crm

applications

Geavanceerde Performance Management hulpmiddelen helpen klanten het maximale te halen uit ATG6 Commerce, Portals en Relatiebeheer.

UTRECHT, 12 AUGUSTUS 2002 - ATG (Art Technology Group, Inc., Nasdaq: ARTG) een leidende ontwikkelaar van software voor online CRM toepassingen voor commerce, portals en relatiebeheer, maakt vandaag haar samenwerking met Hyperion (Nasdaq: HYSL) bekend, een leidende leverancier van business performance management software. Hyperions software biedt business performance management mogelijkheden die klanten helpt nauwkeuriger naar hun prestaties te kijken, te anticiperen op resultaten en zo de winstbijdrage te vergroten van hun ATG6 systemen, die vandaag in een apart persbericht werden aangekondigd.

De ATG Analytics Module, die geïntegreerd met de andere ATG systemen is te gebruiken, gebruikt Hyperion Essbase XTD, Hyperions open integratieplatform voor business performance management. ATG Analytics biedt aggregatie, analyse en visualisatie van gegevens, die haar klanten helpen verkooptrends te ontdekken en on-line klantgedrag te analyseren. Dat geeft organisaties de inzichten die nodig zijn om hun prestaties te kunnen beoordelen, te anticiperen op resultaten, en zo de marges te verbeteren.

'Een van de grootste uitdagingen voor organisaties vandaag-de-dag is het maximale uit de aanwezige IT technologie te halen, op een vlotte en kostenefficiënte manier,' zegt Walter Janowski, analyst, Gartner, Inc. 'Een geïntegreerde business performance management module is dan een effectief middel om resultaten van zowel commerce als portal implementaties te kwantificeren en te verbeteren, over de hele organisatie heen.'

ATG Analytics wordt in het aanbod opgenomen om klanten te helpen makkelijker doelstellingen te formuleren, kerngegevens te bewaken en te rapporteren, onderliggende trends te analyseren, en te anticiperen op toekomstige resultaten van ATG Commerce en ATG Portals. Zo kan ATG Analytics bijvoorbeeld met flexibele rapportage relevante on-line gedragspatronen van klanten helpen op te sporen, om die dan rechtsreeks te integreren in de regels en e-business secenarios die ATG Commerce en ATG Portals tot zulke effective zakelijke systemen maken.

'Als je iets niet goed kunt meten, hoe kun je dat dan begrijpen, laat staan verbeteren?', vraagt Ken Volpe, vice president voor product planning en strategie binnen ATG. 'De analyse van performance data maakt het ATG klanten mogelijk betere doelstellingen te formuleren, ze te meten, en plannen waar nodig op tijd bij te stellen. Dit is nog eens een manier waarop ATG haar klanten helpt het maximale te halen uit hun ATG Commerce en ATG Portal initiatieven.'

'Met deze samenwerking maken ATG en Hyperion het makkelijker voor organisaties om de voordelen van business performance management over de hele organisatie te realiseren,' zegt John Kopcke, chief technology officer bij Hyperion. 'ATG Analytics moet het organisaties mogelijk maken om de operationele efficiëntie te vergroten, op resultaten te anticiperen, en zo het resultaat onder de streep te verbeteren.'

Over Hyperion

Hyperion, de wereldwijde marktleider op het gebied van business performance management software, maakt systemen die ondernemingen helpt de prestaties bij te houden en resultaten te verbeteren. Hyperion's Business Performance Management Suite van softwarepakketten en haar open integratieplatform voor business performance management, Hyperion Essbase XTD, bieden ondernemingen de mogelijkheid doelen te stellen, modellen en plannen voor resultaten op te stellen, die te bewaken en erover te rapporteren, onderliggende trends te analyseren, en te anticperen op toekomstige zakelijke ontwikkelingen, resultaten en activiteiten. Hyperions producten worden gebruikt door meer dan 6000 klanten over de hele wereld voor financieel, zakelijk en klantgebonden relatiebeheer, en voor supply chain management en management van distributiekanalen. Hyperion heeft een netwerk van 400 partners die specifieke oplossingen en diensten leveren op het gebied van business performance management.

Vanuit haar hoofdkwartier in Sunnyvale, California, behaalde Hyperion een jaaromzet van USD 492 miljoen in haar fiscale jaar 2002. Het bedrijf heeft meer dan 2200 mensen in dienst in 20 verschillende landen en is daarenboven nog door distributeurs vertegenwoordigd in 16 landen. Aandelen Hyperion worden op Nasdaq verhandeld (symbool: HYSL).

Voor meer informatie, zie www.hyperion.com.

Over ATG

ATG(r) (Art Technology Group, Inc.) is de leidende ontwikkelaar van software voor online relatie beheer met een direkte geïntegreerde en gepersonaliseerde interactie voor klanten, zakenpartners of medewerkers: dus aan de 'frontlijn' van elke organisatie. Over de hele wereld vertrouwen klanten op ATG voor hun toepassingen voor het opbouwen en onderhouden van wederzijds profijtelijke relaties met klanten, zakenpartners en werknemers. Te gebruiken op al de populaire application servers in de industrie, zijn de produkten uit ATG's suites van e-commerce, portal en relatie beheer software ideaal voor geïntegreerde web-toepassingen en e-business initiatieven.

Op het moment heeft ATG e-business toepassingen geleverd aan meer dan 800 organisaties wereldwijd, waaronder organisaties als 3M, Procter & Gamble, Consignia (UK Post Office), Alcatel, American Airlines, AT&T, Barclays Global Investors, Deutsche Post, CGNU, BMG Direct, US Army, Eastman Kodak, Ford Motor Credit, HSBC, Deutsche Bank, Sun Microsystems, Philips, Sony, Johnson & Johnson, Aegon, AGF, France Telecom en Wells Fargo. Het hoofdkantoor staat in Cambridge, Massachusetts (USA), en er zijn regio-kantoren verspreid in Noord Amerika, Europa en Azië. Het Benelux kantoor is gevestigd in Utrecht. Voor verdere informatie over ATG, kijk op: www.atg.com.