Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.50 uur) Maandag 12 augustus 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 37 jarige automobilist uit Maastricht is maandagmorgen 12 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de automobilist werd omstreeks 02.50 uur geconstateerd bij een routinecontrole op de Avenue Ceramique te Maastricht. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken welk alcoholgebruik nog eens bevestigd werd door een alcoholblaastest. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar zijn ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 0.5 en 0.6 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, gewond bij verkeersongeval:
Zondagmiddag 11 augustus 2002 omstreeks 17.15 uur heeft op de Adelbert van Scharnlaan te Maastricht een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een bromscooter. Beide opzittenden van de bromscooter werden ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Het ongeval kon plaatsvinden omdat een 20 jarige bestuurder van een bromscooter woonachtig te Maastricht die over de Burgemeester Cortenstraat reed geen voorrang verleende aan een 62 jarige automobilist die over de Adelbert van Scharnlaan reed. Beide passagiers van de bromscooter raakten gewond en werden door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis waar zij werden opgenomen. De bestuurder liep enkelletsel op en diende geopereerd te worden. Het letsel van de passagier is niet bekend. Het verkeerongeval kreeg echter nog een staartje voor de bestuurder van de bromscooter. Hij gaf aan de politie een valse naam op. Dat deed hij omdat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en daardoor nu ook opdraait voor de financiële gevolgen van het verkeersongeval. De eigenaar van de bromfiets heeft tegen de 20 jarige bestuurder aangifte gedaan omdat hij zonder zijn toestemming gebruik maakte van de bromfiets (joyriding).
De politie maakt een uitgebreid proces-verbaal op tegen de 20 jarige inwoner van Maastricht.

Maastricht, drugstransactie 600 euro boete:
De politie heeft zondagmiddag 11 augustus 2002 vier personen aangehouden die betrokken waren bij een drugstransactie langs de Franciscus Romanusweg te Maastricht.
Een politiepatrouille zag zondagmiddag omstreeks 15.15 uur vier personen langs de Maas ter hoogte van de Franciscus Romanusweg lopen die elkaar over en weer iets overhandigden. Het viertal werd daarop door de politie gecontroleerd. Een 27 jarige man en een 29 jarige vrouw, beiden uit Ingolstadt, bleken samen bij twee straatdealers zowel hard- als softdrugs gekocht te hebben. Beide oosterburen bleken 5,5 gram heroïne en 10.5 gram hasjiesj in hun bezit te hebben. Beide straatdealers werden eveneens aangehouden. Het bleken een 21 jarige inwoner van Maastricht en een 33 jarige inwoner van het Franse Nancy te zijn. Bij hun aanhouding hadden zij gezamenlijk ruim 600 euro in hun bezit. Het viertal werd voor verder onderzoek aan het politiebureau te Maastricht ingesloten. In de woning van de Maastrichtenaar werd meteen na de insluiting een onderzoek ingesteld maar daar werden geen drugs aangetroffen.
Na overleg met de officier van Justitie werd aan de twee inwoners van Ingolstadt elk een boete opgelegd van 600 euro. Tegen beide andere verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich persoonlijk bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden voor het handelen in drugs.