Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-08-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.55 uur) Maandag 12 augustus 2002

Sittard, rijden onder invloed:
De politie heeft maandagmorgen 12 augustus 2002 tegen een 39 jarige automobilist uit Geleen proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Op de Leyenbroekerweg te Sittard controleerde omstreeks 03.20 uur een politiepatrouille een automobilist. Bij het eerste contact met de automobilist bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken. De automobilist weigerde echter medewerking te verlenen aan een alcoholblaastest en werd daarop door de politiepatrouille aangehouden. Ook aan het politiebureau bleef de automobilist weigerachtig en verleende geen medewerking aan een ademanalyse, welke weigering eveneens een misdrijf opleverde. Tegen de 39 jarige inwoner uit Geleen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Ook tegen een 56 jarige automobilist uit Sittard heeft de politie zondagavond 11 augustus 2002 proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
De Siottardenaar werd omstreeks 23.15 uur op de Jan Steenstraat te Sittard door de politie gecontroleerd. Bij de routinecontrole bleek de automobilist naar alcohol te ruiken het geen aan alcoholblaastest nog eens bevestigde. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 0.6 en 0.7 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod in zijn bezit.

Beek, portier bekogeld met stenen:
Nadat een vriend de toegang werd geweigerd om een discotheek aan de Middelweg te Beek te mogen binnengaan gaan heeft maandagmorgen 12 augustus 2002 een 21 jarige inwoner van Amsterdam een portier meerdere malen met stenen bekogeld. Portiers van de discotheek wisten de man te overmeesteren en droegen hem daarna over aan de politie. Een portier van een discotheek weigerde maandagmorgen omstreeks 01.30 uur een bezoeker de toegang tot de discotheek omdat de bezoeker eerder in de discotheek problemen had veroorzaakt en op basis daarvan uit de discotheek werd verwijderd. Na het weigeren van de toegang maakte een vriend van de man wiens toegang geweigerd had heel wat stennis en moest van de ingang weg worden geduwd. Kort daarna vlogen plotseling meerdere malen stukken van een trottoirtegel om de oren van de portier. Dat gebeurde door het gooien met grote kracht. De portier werd gelukkig niet geraakt. Wel werden een muur en de toegangsdeur van de discotheek beschadigd. De stenengooier werd daarop door meerdere portiers gegrepen en in handen gegeven aan de gewaarschuwde politie. Tegen de inwoner van Amsterdam is proces-verbaal opgemaakt wegens poging tot doodslag. Hij zal in het kader van snelrecht worden vervolgd.