Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-08-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 14.00 u) Maandag, 12 augustus 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; gesignaleerd
Bij controle vanmorgen, maandagmorgen op de Geleenstraat in Heerlen van een 26-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats bleek dat de man gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf van totaal 28 dagen (wegens diefstallen/inbraken) die hij nog moet ondergaan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in afwachting van het ondergaan van de gevangenisstraf werd ingesloten.

Hoensbroek; aangehouden
Bewoners van een woning aan de Demstraat in Hoensbroek die afgelopen zondagmorgen omstreeks 09.00 uur glasgerinkel hoorden, betrapten een onbekende man bij een inbraak in de schuur (vermoedelijk om gereedschap te stelen). De gewaarschuwde politie die snel terplaatse was, heeft de verdachte, een 38-jarige man uit Brunssum aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum/Heerlen; lichtmasten
Afgelopen zondagavond omstreeks 23.00 uur vond op de Florence Nightingalestraat in Brunssum een aanrijding plaats. Daarbij is een automobilist met de auto tegen een lichtmast gebotst. Na de aanrijding is de automobilist uitgestapt en weggegaan. De politie die een onderzoek instelde heeft thuis in zijn woning in Brunssum een 18-jarige jongeman aangehouden. Die wordt ervan verdacht met de auto tegen de lichtmast te zijn gebotst en vervolgens de plaats van aanrijding te hebben verlaten. Blijkt dat de verdachte geen rijbewijs heeft. De politie stelt verder onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
Vanmorgen, maandagmorgen heeft de politie op de Varenbeukerweg in Heerlen de twee inzittenden van een auto (die in de auto lagen te slapen), aangehouden. De politie verdenkt hen ervan met hun auto vanmorgen op de Navolaan een lichtmast omver te hebben gereden en vervolgens te zijn doorgereden. Beide verdachten, twee mannen (19/20) uit Heerlen werden overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; aanrijding
Afgelopen zondagavond omstreeks 23.00 uur vond op het verkeersplein Kaalheidersteenweg / Akerstraat / Schaesbergerstraat in Kerkrade een aanrijding plaats. Een 51-jarige automobilist uit Heerlen die met zijn auto vanaf de Kaalheidersteenweg het verkeersplein opreed, botste tegen een fiets, bestuurd door 19-jarige man uit Kerkrade (die met zijn fiets al op het verkeersplein reed). Bij de aanrijding kwam de fietser ten val en liep daarbij allerlei pijnlijke plekken op aan een arm en aan een been. Hij werd voor nader medisch onderzoek overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Landgraaf; aangehouden
De politie heeft afgelopen zondagmiddag op de Hofstraat in Landgraaf een 29-jarige man uit Kerkrade aangehouden. De politie had een groepje personen (waarvan de verdachte deel uitmaakte) eerder al gewaarschuwd niet / op te houden met in het openbaar drank te nuttigen. Toch ging het groepje personen daarmee door waarop de politie hen vorderde de drank af te geven, echter de Kerkradenaar deed dat niet. Daarop werd hij aangehouden waartegen hij zich flink verzette, waarbij hij ook naar een politie-agent sloeg. Daarnaast vernielde de verdachte een ruitenwisser van het politie-voertuig. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het overbrengen uitte de verdachte allerlei bedreigingen in de richting van de politie-agent. De verdachte werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op terzake het niet voldoen aan een door de politie gegeven bevel/vordering, wederspannigheid/verzet en het uiten van bedreigingen. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen.