Provincie Flevoland



Verdubbeling Larserweg nadert voltooiing

De verdubbeling van de Larserweg wordt dit najaar afgerond. Naar verwachting is in november van dit jaar de hele Larserweg omgebouwd tot een autoweg met twee maal twee rijstroken. De komende maanden wordt het laatste deel van de klus geklaard: verdubbeling van het deel tussen de Vogelweg en de Gooiseweg. Het verkeer moet in verband met de werkzaamheden rekening houden met enige overlast.

Op dit moment is de aanleg van een tweede rijbaan met twee rijstroken tussen de Vogelweg en de Gooiseweg bijna klaar. Na de bouwvakantie, half augustus, zal al het verkeer op dit gedeelte van de Larserweg over deze nieuwe rijbaan worden geleid, zodat de bestaande weg kan worden gereconstrueerd. Ook worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de brug over de Hoge Vaart en een groot gedeelte van het kruispunt Larserweg Gooiseweg wordt van een nieuwe asfaltlaag voorzien. Verder komen er nieuwe bushaltes bij de kruising van de Larserweg en Gooiseweg.

Het verkeer kan de komende maanden tijdens de uitvoering van de werkzaamheden gebruik blijven maken van de Larserweg. Maar de weggebruikers moeten wel rekening houden met enige vertraging. Bij werkzaamheden aan de Vleetweg en het Karekietpad worden voor het plaatselijke bestemmingsverkeer gedurende een zo kort mogelijke periode omleidingroutes ingesteld. Deze worden met borden aangegeven.