Nieuwsbericht

maandag 12 augustus 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Beroving mislukt
Alkmaar, zondag 11 augustus 2002.
Toen twee vrouwen zojuist geld hadden gepind bij een bank aan de Paternosterstraat rond 18.15 uur, werden zij belaagd door een man die hen het geld uit handen griste. Daarop pakte één van de vrouwen het geld weer terug. De man probeerde daarna een handtas mee te nemen, maar ook dat mislukte. Uiteindelijk is de man weggerend. Het gaat om een blanke man, ongeveer 20 jaar oud, 1.75 meter lang en hij heeft aan zijn rechterkant een halve arm met stomp.

Verboden wapenbezit
Schoorl, zondag 11 augustus 2002.
Rond 18.20 uur werd aan de Teugelaan een 19-jarige man uit Schoorl staande gehouden omdat hij zijn autogordel niet droeg. Bij het aanspreken van de man zag de agent een busje traangas in het voertuig liggen. Daarop werd de man aangehouden. Hij kan een dagvaarding tegemoet zien.

Inbraak woningen
Alkmaar, zondag 11 augustus 2002.
Uit een flat op de eerste verdieping aan het Abraham Kuyperplein is op zondagmiddag tussen 12.00 en 18.00 uur een aantal goederen weggenomen. Hoe de dader heeft ingebroken is onbekend. Onder meer verdwenen zijn baby Nike-schoentjes, wat sieraden en geld.
Tevens is in een flat op de tweede verdieping aan de Lorreinenlaan een inbraak geweest. Toen de bewoonster 's avonds thuiskwam vond zij in haar woning de kasten geopend, op haar bed was gelegen en een sieradenkistje was verplaatst. De inbreker is vermoedelijk met een valse sleutel binnen gekomen. De bewoonster mist evenwel niets.

Beroving in fietstunneltje
Alkmaar, zondag 12 augustus 2002.
Omstreeks 21.00 uur is onder het fietstunneltje op de Rekerdijk een 35-jarige inwoner uit Alkmaar beroofd van zijn geld. Terwijl hij met zijn fiets het tunneltje doorreed zag hij daar vier mannen lopen. Een van de mannen gaf een harde trap tegen het voorwiel van de fiets waardoor de man ten val kwam. Daarop zijn twee mannen op de rug van het slachtoffer gesprongen en hebben zijn zakken doorzocht. Het geld wat de daders daarbij aantroffen werd meegenomen. Vervolgens zijn ze in de richting van de Drechterwaard gerend. Het betreft vier mannen met een donkere huidskleur, ze hebben een leeftijd van ongeveer 25 jaar. Het slachtoffer heeft door de valpartij een verwonding aan de hand opgelopen en verschillende schaafwonden op het lichaam.

Auto weg na vakantie
Alkmaar, zondag 11 augustus 2002.
Bij terugkomst van zijn vakantie aan het einde van de middag, merkte de eigenaar van een lichtgroene Mazda 626 sedan, dat de auto is gestolen. Hij had de auto geparkeerd op de parkeerplaats van het station Alkmaar-Noord aan de kant van de Hertog Aalbrechtweg. Het kenteken van de auto is PS-64-RS.

Drankrijder aangehouden
Sint Pancras, maandag 12 augustus 2002.
Bij een routinecontrole op de Bovenweg is rond 01.20 uur een 24-jarige automobilist uit Sint Pancras aangehouden wegens het ongunstig blazen bij de alcoholtest. Op het bureau bleek hij tweemaal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Hij krijgt een proces-verbaal.

NOORDKOP

Aangehouden aanrander blijkt ook betrokken in drugshandel Den Helder, maandag 12 augustus 2002.
Vandaag werd een 35-jarige inwoner uit Den Helder voorgeleid aan de officier van justitie en rechter-commissaris. De laatste heeft besloten dat de aanrander in bewaring wordt gesteld. De man is in de nacht van donderdag 8 augustus op vrijdag aangehouden, nadat hij een 26-jarige vrouw in de Koningstraat had aangerand. Zij heeft na de aanranding direct de politie ingeschakeld. Daardoor kon de dader vrijwel onmiddellijk in de kraag gevat worden. De politie had de verdachte al langer op het oog wegens zijn aandeel in handel met verdovende middelen. De politie zet haar onderzoek naar drugslijnen nog altijd onverminderd voort.

Drankrijders aangehouden
Nieuwe Niedorp, zondag 11 augustus 2002.
Tijdens een routinecontrole is aan het Hoefje omstreeks 22.50 uur een 39-jarige autobestuurder uit Den Helder aangehouden. Hij had gedronken en bleek na onderzoek op het bureau de maximum toegestane hoeveelheid alcohol ruim te hebben overschreden. Hij krijgt een proces-verbaal. Op dezelfde weg is rond 23.30 uur een 33-jarige automobilist uit Opmeer aangehouden. Hij bleek ook te diep in het glaasje te hebben gekeken en overschreed de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. Ook hij krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Aanrijding fiets met auto
't Zand, zondag 11 augustus 2002.
Op de kruising Anna Paulownaweg/Korte Belkmerweg heeft rond 23.00 uur een aanrijding tussen een fietser en een auto plaats gevonden. Een 28-jarige vrouw uit Schagerbrug verleende met haar fiets geen voorrang aan een 20-jarige automobiliste uit dezelfde woonplaats. Daardoor ontstond een botsing waarbij de fietser gewond raakte. Zij is met een hersenschudding en schaafwonden opgenomen in het Gemini Ziekenhuis.

Heethoofd aangehouden
Schagen, zondag 11 augustus 2002.
Een 32-jarige inwoner van Schagen is rond 23.00 uur aangehouden nadat hij over de balie van het politiebureau klom. De man was naar het bureau gekomen om zijn broer op te halen die eerder op de avond was aangehouden. Omdat het hem te lang duurde, zou hij 'zelf wel even zijn broer uit het verhoor halen'. Vervolgens klom hij over de balie. Eerder was hem te verstaan gegeven dat vooral niet te doen. De heethoofd is daarop aangehouden. Daarbij heeft de dienstdoend agent lichte verwondingen opgelopen.

Laptop gestolen
Kreileroord, maandag 12 augustus 2002.
Uit een woning aan de Vlasstraat is tussen zondag- en maandagmorgen 09.00 uur ingebroken. De inbreker heeft een laptop en paspoort meegenomen. Hoe de dader is binnengekomen is onbekend.

WESTFRIESLAND

Uitbraak asielzoekers snel onder controle
Hoorn, zondag 11 augustus 2002.
Rond 20.00 uur heeft er een uitbraak plaatsgevonden in de instelling 'het Oostereiland' voor uitgeprocedeerde asielzoekers aan het Hoofd. In totaal waren er 11 mannen ontsnapt, waarbij zeven man op het terrein van de instelling zijn aangetroffen en vier anderen zich al buiten het terrein hadden begeven. Een politiehond met de naam Sjakie heeft drie mannen weten terug te vinden op het terrein zelf. Ook is er een motorboot ingezet om via het water ontsnapten terug te vinden. Rond 21.30 uur waren alle gevluchte mannen weer binnen de muren van de instelling, dankzij de goede samenwerking tussen de interne bewakingsmedewerkers en de politie.

Aanrijding auto met scooter
Hoorn, zondag 11 augustus 2002.
Op de kruising Van Dedemsvaart /Koepoortsweg heeft rond 15.30 uur een aanrijding plaats gevonden tussen een auto en een scooter. Een 38-jarige autobestuurder uit Venhuizen verleende geen voorrang aan een voor hem van links komende18-jarige scooterrijdster uit Blokker. Daarop volgde een aanrijding. Zowel de berijdster van de scooter en de achterop zittende, eveneens 18-jarige en uit Blokker komende passagiere hebben schaafwonden opgelopen. De scooter gleed na de botsing door over het wegdek en raakte daarbij nog een 15-jarige fietser uit Blokker. De fiets heeft een verbogen voorvork, de scooter is aan de rechterkant beschadigd en de auto vertoont beschadigingen aan spatscherm, koplamp en bumper.

Beboet voor vissen met levend aas
Hoogwoud, maandag 12 augustus 2002.
Naar aanleiding van een klacht heeft de politie een onderzoek ingesteld naar twee vissers. Zij werden rond 11.45 uur aan de Langereis op heterdaad betrapt tijdens het vissen met levend aas. Daarvoor kregen beiden een bon.