Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom maandag 12 augustus 2002

Datum: 12/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM HALSTEREN/BERGEN OP ZOOM NOORD

Bedrijfsinbraken
Aan de Canadaweg in Halsteren is afgelopen weekend ingebroken in een bedrijf. Van dit bedrijf werd een gedeelte van een buitenwand opengebroken. Het bedrijf is wel doorzocht, maar op dit moment is nog niet bekend of er ook daadwerkelijk iets ontvreemd is. Bij een autobedrijf in Halsteren is afgelopen nacht ingebroken. De toegangspoort werd geforceerd en vanaf het terrein werd een grijskleurige Volkswagen Golf GTI met kenteken JP-VR-48 ontvreemd.

Auto-inbraken
Op de Eenlandsweg werd afgelopen nacht in een viertal autos ingebroken. Uit de autos werden voornamelijk autoradios ontvreemd. De daders hebben bij deze inbraken behoorlijk wat schade aangericht omdat buiten de braakschade ook nog vernielingen aan de voertuigen zijn aangebracht.

Auto-diefstal
Vanaf de Gelegbaan in Halsteren is afgelopen nacht een roze Volkswagen Polo ontvreemd. Deze was voorzien van het kenteken YH-72-FK. In de buurt werden onderdelen van het interieur teruggevonden.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Zondagmiddag 11 augustus werden op verschillende lokaties auto's open gebroken waarbij geluidsapparatuur en gereedschappen werden weggenomen. Dit gebeurde onder andere op de Anemoonstraat en de Oude Vissershaven.

Zondagnacht werd door een politiesurveilance op de Mastendreef een gestolen Opel Kadett terug gevonden. Deze was ongeveer een maand geleden gestolen vanaf de Wattweg in Bergen op Zoom.

TEAM HALDERBERGE

Diefstal
Op de begraafplaats aan de Drimmelaarstraat te Oudenbosch zijn afgelopen weekend van enkele graven diverse beeldjes gestolen. Vernieling
Op het volkstuinencomplex aan de Bovendonksestraat in Hoeven werd een tuinkas moedwillig vernield. In de kas werden de tomatenplanten stuk getrapt, terwijl buiten de waterreservoirs werden open gedraaid

Rijden zonder rijbewijs
Op de Slikstraat werd zondagmiddag een 19-jarige inwoonster van Oudenbosch betrapt toen ze met de auto reed zonder rijbewijs. Bij nadere controle bleek de auto ook niet verzekerd te zijn. Na inbeslagneming van de auto en mededeling dat proces-verbaal zal volgen kon de vrouw weer huiswaarts keren.

Inbraak
Aan de Willeke Joostenstraat in Bosschenhoofd werd zondag tijdens de middaguren ingebroken in een woning. De bewoners waren slechts een 25-tal minuten afwezig. Uit de woning werd kleding meegenomen.

Brand
Aan het Gors in Oud Gastel onstond maandagmorgen in een woning brand op de vliering. De brand werd door de brandweer bestreden. De oorzaak bleek te liggen in een kleine hennepkwekerij van ongeveer 80 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. De 31-jarige hoofdbewoonster P.W. 31 werd aangehouden en na verhoor heengezonden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt terzake overtreding van de Opiumwet, terzake diefstal en brand door schuld.