Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 12/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Inbreker verraadt zich door achtergebleven pinpas

BREDA: De politie heeft vanmorgen omstreeks 11.00 uur op de Slingerweg te Breda een 47-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van een vannacht gepleegde bedrijfsinbraak in een pand aan de Schorsmolenstraat. Uit dit pand was een computer en een ventilator gestolen. Onder het verbroken raam lag een pinpasje ten name van verdachte.

Vanmorgen werd omstreeks 09.00 uur een inbraak gemeld in een bedrijfspand aan de Schorsmolenstraat te Breda. De inbreker had zich de toegang tot het pand verschaft middels het inslaan van een ruit. Op de verwarming onder de verbroken ruit werd een pinpasje aangetroffen op naam van een Bredanaar die bij de politie bekend is. Uit het pand was een ventilator en een computer weggenomen. De Officier van Justitie gaf toestemming om de te naamgestelde van het pasje buiten heterdaad aan te houden. Agenten hebben de verdachte omstreeks 11.00 uur op de Slingerweg te Breda aangehouden. Hij reed daar samen met een vriend in een auto. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij heeft inmiddels bekend. De goederen had hij verkocht. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de heler van deze goederen.

Beroving

BREDA: Vanmorgen, maandag 12 augustus 2002 is op de Markendaalseweg omstreeks 11.15 uur een 72-jarige man beroofd van zijn zojuist gepinde geld.

Een Bredase man is vanmorgen het slachtoffer geworden van een beroving. Het slachtoffer pinde bij de geldautomaat 250 Euro. Op het moment dat het pinpasje terugkwam, gaf een man die achter hem stond, een flinke duw, waardoor hij uit balans raakte. Van dit moment maakte de dader gebruik om het geld uit de kassalade te nemen. De dader, een man met een Noord-Afrikaans c.q. Zuid Europees uiterlijk, rende daarop weg de Doelsteeg in, in de richting van de Ginnekenstraat. Volgens het slachtoffer was de dader circa 25 jaar oud en droeg hij een grijze muts.

Inbraak bedrijven

BREDA: Door verbreking nooddeuren aan het pand verkreeg men toegang tot in een bedrijfspand aan de Riethil. Er is een systeemkast weggenomen.

Ook aan de Nikkelstraat is ingebroken in een bedrijf. Men sloeg een ruit in waardoor men in het bedrijf kon komen. Er zijn enkele computers gestolen.

Diefstal auto

BREDA: Vanaf de Jan Darkennisstraat is gisteren weggenomen een blauwe Ford Escort, vvk NG-PN-75

Diefstal lastrafo's

MOERDIJK: In de nacht van zaterdag op zondag werd vanaf een bouwterrein aan de Chemieweg op het industrieterrein te Moerdijk een diefstal van vier lastrafo's met toebehoren gepleegd.

Deze stonden in een loods, waarvan de toegangsdeur werd geforceerd. Om op het terrein te komen maakte men een gat in het hekwerk. De waarde van de vier lastrafo's bedraagt 24.000 Euro. Tevens werd op hetzelfde terrein een kantoorunit opengebroken. Hieruit werd een telefoon en wat klein gereedschap ontvreemd. Deze goederen werden door de daders echter niet meegenomen, maar buiten de unit achtergelaten.