HP lanceert iPAQ Pocket PC serie met verbeterd kleurenscherm en nieuwe mogelijkheden

Utrecht, 12 augustus 2002 - Hewlett-Packard (HP) (NYSE:HPQ) kondigt aan dat de iPAQ Pocket PC H3950 en 3970 vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar zijn. Het kleurenscherm is verbeterd, de Pocket PC heeft een 400MHz Intel PXA250 processor en nieuwe mogelijkheden.

Het Transflective kleurenscherm zorgt voor uitstekende prestaties in combinatie met een lange levensduur van de batterij. De Intel Xscale processor is speciaal ontwikkeld voor Pocket PC en is voorzien van snelkoppelingen voor multimedia- en beveiligingstoepassingen. Daarnaast heeft de iPAQ Pocket PC 3900 serie als extra uitbreiding een Secure Digital Input-Output uitbreidingsslot (SD- slot), waardoor gebruikers data heen en weer kunnen sturen. Dit SD-slot is nodig voor communicatie met onder andere Bluetooth-kaarten, WLAN-kaarten en camera's.

Gebruikers hechten veel belang aan de bescherming van hun gegevens. HP heeft daarom backupsoftware toegevoegd en FileStore Manager ontwikkeld. FileStore Manager is software waarmee de gebruiker essentiële data veilig kan opslaan op het ROM-geheugen, zodat de gegevens niet verloren gaan als de batterij leeg raakt.

Bij de iPAQ Pocket PC H3900 serie wordt verschillende software meegeleverd, waaronder een tool waarmee de gebruiker elektronische apparaten via de infrarode poort tot op 15 meter afstand kan bedienen. Denk hierbij aan tv's, dvd's, projectoren en videorecorders. De software iPAQ Image Viewer maakt het mogelijk afbeeldingen te bekijken in een slideshow-modus. Om tegemoet te komen aan de persoonlijke wensen van de gebruiker lanceert HP het Software Choice programma nu ook voor de iPAQ Pocket PC. Bij aanschaf van een iPAQ Pocket PC H3950 of H3970 krijgt de gebruiker vijf iPAQ-punten, die voor software in te ruilen zijn.

De iPAQ Pocket PC H3950 heeft 32MB Flash ROM-geheugen en kost 849 euro inclusief BTW. De H3970 beschikt over geïntegreerde Bluetooth mogelijkheden en 48MB Flash Rom geheugen. Richtprijs is 999 euro. Beide modellen zijn voorzien van Microsoft Windows for Pocket PC 2002, en hebben 64MB RAM-geheugen.

De iPAQ Pocket PC H3900 serie wordt standaard geleverd met twee jaar garantie. Op de iPAQ Pocket PC 3800 serie start een 'geld terug' actie: HP geeft tot 100 euro korting op aangeschafte modellen in de 3800 serie. Kijk vanaf 15 augustus op: http://www.compaq.nl/ipaqactie voor meer informatie.

Over HP
HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa ¤ 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen. Meer informatie kunt u vinden op http://www.hp.nl

Contactpersonen voor
de redactie:

Jeanette de Wilde
030 283 32 37