Tom Coronel

12 Augustus 2002: Tom Coronel vijfde na inhaalrace in EuroBOSS

Tom Coronel is na een spectaculaire inhaalrace als vijfde gefinished in de EuroBOSS race in Zandvoort. De Huizenaar moest aan zijn inhaalrace beginnen nadat hij een fout maakte bij de start.

"Ik keek een beetje te veel naar mijn teamgenoot Phil Andrews. Ik zag bij hem de stoom al uit de radiator komen, hij begon een beetje te kruipen en ik dacht 'kom op met die start'. Even later viel ik stil en dacht néé néé geen start. Met meer dan het halve veld achter me zat ik in de auto met de gedachte 'daar gaat m'n borg'. Gelukkig werd ik niet geraakt en werd even later aangeduwd door de marchals. Ik zette alles op alles om naar voren te komen. Vooral in de laatste paar ronden toen ik Pim van Riet voor me zag heb ik alles uit de kast gehaald om hem nog in te halen. Dat lukte uiteindelijk zodat ik als vijfde over de finish kwam. Ondanks het akkefietje bij de start heb ik het enorm naar mijn zin gehad. Deze auto's zijn natuurlijk een klasse apart met een maximale funfactor", aldus Tom Coronel na afloop.

De race werd gewonnen door de Zuidafrikaan Earl Goddard in een Benetton-Ford, gevolgd door Ascari rijders Phil Andrews en Klaas Zwart.

---