LAD

Nieuws

LAD/FHZ zet vraagtekens bij reorganisatie Sanquin

Begin 2002 werd binnen Sanquin, dat ontstaan is uit een fusie tussen de bloedbanken en het CLB, een reorganisatie aangekondigd. Deze reorganisatie, intern inmiddels bekend onder de naam Vierslag, voorziet op termijn in een reductie van 9 bloedbanklocaties naar 4 locaties. De vier resterende locaties worden: Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Groningen.

Interne koerswijziging
In een, op initiatief van de werknemersorganisaties belegd, overleg is echter gebleken dat de werkgever in een aantal opzichten afwijkt van het uitgangspunt van het sociaal plan. Door over deze interne koerswijziging geen nader overleg over te plegen met de werknemersorganisaties, blijkt het nu noodzakelijk om - onder enige dwang van diezelfde werknemersorganisaties - aanvullende afspraken te maken om aldus ontstane omissies in het sociaal plan alsnog te repareren.

Centraal in deze discussie staat de mening van de werkgever dat het gestandaardiseerd beschrijven van nieuwe functies zoals die in de toekomst zullen worden uitgeoefend (de 'soll situatie') binnen de overeengekomen FWG-systematiek past. De werknemersvertegenwoordigers hebben de werkgever er echter op gewezen dat binnen de FWG-systematiek de functie zoals deze daadwerkelijk wordt uitgeoefend het vertrekpunt is (de 'ist situatie').

Gezamenlijke berichtgeving
De Raad van Bestuur en de werknemersorganisaties hebben de medewerkers geïnformeerd over het overleg. Dit document kunt u downloaden en afdrukken:
gezamenlijk_bericht_sanquin_vierslag.doc Overleg Sociaal Plan.doc

Nieuw overleg
In september overleggen LAD/FHZ en de andere werknemersorganisaties opnieuw over aanvulling van het sociaal plan.