Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-08-2002 2e persbicht maandag 12 augustus 2002

Politiebericht

Eindhoven: Snelheidscontrole
Maandagmorgen tussen 9.15 en 11.00 uur is op de Aalsterweg een snelheidscontrole ge-houden. 733 voertuigen zijn gecontroleerd. 58 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u.

Op de Boschdijk is maandag tussen 11.20 en 13.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 861 gecontroleerde voertuigen reden er 64 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Maandagmiddag rond 12.25 uur is in een telefooncel op de Kronehoefstraat een 37-jarige vrouw uit Nuenen aangehouden. De gewaarschuwde politie trof haar daar aan met gebrui-kersspullen geschikt voor het snuiven van drugs. Zij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Sociale zekerheidsfraude
Door het Bureau Sociale Recherche in de regio Helmond is tegen een 30-jarige man uit Deurne proces-verbaal opgemaakt ter zake sociale zekerheidsfraude. De man wordt er van verdacht dat, terwijl hij een bouwbedrijfje had, samenwoonde met zijn vriendin en een uitkering ontving van de gemeente Deurne. De gemeente Deurne is hierdoor voor een bedrag van 20.391,72 benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Helmond: Verdachte met mes aangehouden
Maandagmiddag om 13.35 uur is op de 3e Haagstraat een 33-jarige man uit Helmond aange-houden. Een agent in burger, die op zijn motor naar zijn werk reed, zag dat de Helmonder daar met een groot mes stond te zwaaien. Een gewaarschuwde politiepatrouille hield de verdachte aan. Het mes is inbeslaggenomen en veilig gesteld. De verdachte is voor onder-zoek overgebracht naar het politiebureau

Valkenswaard: Aanrijding met gewonde
Maandagmorgen rond 6.30 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Tienendreef een 64-jarige automobiliste uit Valkenswaard gewond. Door onbekende oorzaak raakte ze daar van de weg en botste tegen een steunpilaar van een tankstation. De vrouw klaagde over pijn aan haar hoofd en arm. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Oostelbeers: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen weekend is op de Steenfortseweg ingebroken in een bedrijf. Een raam is openge-broken. Uit het bedrijf verdween een laptop, een fotocamera en geld.