Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 12 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 12/8/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem
Diefstal uit boot
WERKENDAM: Een inwoner uit Werkendam deed bij de politie aangifte van diefstal uit zijn speedboot.
Deze lag afgemeerd in de Biesbosch nabij de Rietplaat. Weggenomen Iis een bedrag van 30 euro en een horloge ter waarde van 150 euro.

Team Loon op Zand:
Inbraak bedrijf
KAATSHEUVEL: Bleek op 11 augustus te zijn ingebroken in een bedrijf aan de Schotsestraat te Kaatsheuvel. Eerst heeft men getracht om een toegangsdeur open te breken. Toen dat niet lukte is een ruit vernield. Via de ontstane opening is het bedrijf binnen gegaan en heeft is een heater (kachel) en twee weegschalen ontvreemd.

Poging inbraak woning
LOON OP ZAND: Op 12 augustus is getracht in te breken in een woning aan het Kraanven te Loon op Zand. Omstreeks middernacht werd de bewoner wakker en hoorde direct daarop een scooter weg rijden. Bleek dat men aan de achterzijde een ruit had ingeslagen. Men is niet in de woning geweest.

Poging straatroof bromfiets
LOON OP ZAND: Is op 11augustus 02, omstreeks 23.15 uur, getracht met bedreiging van geweld een bromfiets te stelen op de Kloosterstraat te Loon op Zand. Een man benaderde het slachtoffer vanuit de richting van het Oranjeplein en riep het slachtoffer een 33 jarige man uit Loon op Zand aan. Terwijl het slachtoffer het slot van zijn bromfiets haalde liep de dader op hem toe. Hij probeerde hem onder bedreiging van een mes te dwingen zijn bromfiets af te geven. Daar deed het slachtoffer niet en probeerde de man van zich af te slaan. In de worsteling is hij door zijn belager in de linkerarm gestoken. Direct daarop vluchtte de dader weg via de Ursa Major.

Team Dongen:
Diefstal schroef
DONGEN: Van een speedboot, welke stond op een bedrijfsterrein aan De Slof te Dongen, is een staartstuk gedemonteerd en meegenomen. Door een gat te maken in de omheining is men op het terrein gekomen. De eigenaar deed hiervan aangifte. Onbekend is wanneer het feit is gepleegd.

Team Gilze en Rijen:
Dronken man aangehouden voor vernielingen
MOLENSCHOT: Op 11 augustus is vanwege het aanbrengen van vernielingen in de kantine van een camping te Molenschot een 36 jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij was dronken en is ter ontnuchtering ingesloten. Hem is proces-verbaal aangezegd.

Kledingcontainer in brand
RIJEN: De brandweer heeft op 12 augustus omstreeks 05.00 uur een brandje in een kledingcontainer welke aan de Heistraat te Rijen, geblust.

Man aangehouden voor vernieling
RIJEN:Tussen 10 en 11 augustus werden vier banden lekgestoken en een ruit van een auto vernield. De auto stond geparkeerd aan de Hoofdstraat te Rijen. Daar de aangever een 32 jarige man uit Rijen vermoedde wie dit gedaan zou hebben is bij die persoon hij verhaal gaan halen. Hierbij heeft hij bedreigingen geuit en vernielde de voordeur en enkele voor de woning staande goederen. Hij is aangehouden en gehoord. De recherche doet een nader onderzoek.

Poging inbraak bij café
De eigenaar van een café aan de Schoolstraat te Molenschot schrok op zondagochtend omstreeks 03.50 uur wakker van een klap, gevolgd door het alarm van zijn café. Er bleek een stoeptegel door een ruit te zijn gegooid waardoor het alarm afging. Getuigen hebben dit gezien. Zij zagen twee personen wegrijden in een grijze personenauto. Kennelijk schrokken de daders afgeschrikt van het overgaande alarm. Er werd dan ook niets ontvreemd.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Chauffeur veroorzaakt aanrijding
RAAMSDONKSVEER: Op zondag 11 augustus omstreeks 20.05 uur reed een 50 jarige chauffeur uit Raamsdonksveer met zijn bedrijfsauto op de Hameldonk te Raamsdonskveer tegen een personenauto. Bij controle bleek hij te veel alcohol te hebben gedronken. Hij is ter plaatse aangehouden. Hij is na verhoor invrijheid gesteld. Hem is een rijverbod van 7 uur opgelegd en een dagvaarding uitgereikt.

Inbraak woning te Made en diefstal auto
MADE: Tussen maandag 12 augustus 01.00 uur en 06.30 uur is ingebroken in een woning aan de Adelstraat te Made. Om binnen te komen zijn in het kozijn van het keukenraam twee gaatjes geboord. Uit de woning werden de autosleutels gestolen van een zwarte Mercedes, type ML 279 CDI, kenteken 42-JP-ZG, die op de oprit van het huis stond. Dit voertuig en het daarbij behorende kentekenbewijs is door de dader(s) ontvreemd.

Inbraak in bedrijf te Made.
MADE: In de nacht van maandag 12 augustus werd tussen 03.15 uur en 03.30 uur ingebroken in een bedrijf aan de Nieuwstraat te Made. Om in het bedrijf te komen werd een ruit vernield. Uit het bedrijf zijn een aantal sloffen sigaretten ontvreemd.

Team Waalwijk:
Poging inbraak vrachtauto
WASPIK: Op zaterdagavond, 10-08, bleek dat men getracht had in te breken in een vrachtauto, welke geparkeerd stond op een terrein aan de Dwarsweg te Waspik. Om op het terrein te komen had men de omheining vernield. Daarna is een dekzeil kapot gesneden. Uit de vrachtauto kon niets worden weggenomen omdat de eigenaar geen goederen in daar geparkeerde vrachtauto's achterlaat.

Team Oosterhout:
Autobrand
OOSTERHOUT: Op zondag 11 augustus omstreeks 14.20 uur stond er op de Tempelierstraat te Oosterhout een witte personenauto, merk Peugeot in brand. De brandweer heeft de auto geblust. De brandschade bleef beperkt tot de motor. Over de oorzaak is niets bekend. De eigenaar van de auto had de auto even tevoren voor zijn deur gezet en zag, toen hij zijn woning inliep, dat de auto begon te branden.

Kind met fiets over de kop
OOSTERHOUT: Op maandag 12 augustus omstreeks 12.45 uur reed een 8 jarige jongen op zijn fiets met enkele vriendjes over de Max Havelaardreef te Oosterhout. Bij een verkeersdrempel op de Max Havelaardreef ging het fout en sloeg het kind door onbekende oorzaak met zijn fiets over de kop. Hij is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis (Ignatius) te Breda.