Gemeente Den Haag


2002-08-12: Haagse fietsdriedaagse viert tienjarig lustrum

Op 13, 14 en 15 augustus vindt voor de tiende keer de Haagse Fietsdriedaagse plaats. Mede ter ere van dit lustrum wordt op de laatste dag een route gereden in Leersum. Voorafgaand aan dit dagje Leersum wordt op de heenweg in de bussen een door de Dienst Stedelijke Ontwikkeling georganiseerde Verkeersquiz gehouden.

Vanwege het lustrum en omdat de deelnemers de meeste routes in Den Haag en omgeving nu wel kennen, heeft de organisatie van de Haagse Fietsdriedaagse besloten dit jaar de fietstocht een verrassend slot te geven door een route uit te stippelen in en rond het pittoreske dorpje Leersum.

Ouderen
Uit het aantal inschrijvingen blijkt dat er veel animo voor is. Zo rekent de organisatie op 300 deelnemers waarbij het vooral gaat om fietsers boven de 55 jaar. In totaal zullen hierdoor op donderdag 15 augustus tussen 7.30 en 8.30 uur zes touringcars met fietsbussen als aanhangers afreizen naar Leersum. Tijdens deze reis wordt een verkeersquiz afgenomen waarmee diverse prijzen te winnen zijn. Met de verkeersquiz wordt beoogd om op een vermakelijke manier de verkeersregels nog eens onder de aandacht te brengen van de oudere fietsers.

Eerst wordt nog op 13 en 14 augustus gefietst in de regio Haaglanden. Op deze dagen wordt gestart tussen 10.00 en 11.00 uur. De deelnemers kunnen kiezen uit een fietsroute van 30 km of 50 km.

Organisatie
De Haagse Fietsdriedaagse wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeentelijke Dienst Stedelijke Ontwikkeling (afdeling Verkeer en Infrastructuur) en georganiseerd door de gemeentelijke Dienst OCW (afdeling Sportsupport) en de stichting Welzijn Ouderen Rijswijk. Naast de ouderen laten bewegen en genieten van de natuur in de regio is het ook de bedoeling om de verkeersveiligheid van ouderen er een handje mee te helpen. Inzet daarbij is de ongevallenkans van fietsers boven de 55 jaar te verkleinen.

12 augustus 2002

last update: 12-8-2002 10:59:31 ;pag.: 15138; auteur: 112;cat.: 17