---

Ministerie van Defensie



---

Bronbeek

Rondleiding Bronbeek volgeboekt

12-08-2002

De rondleiding op het landgoed Bronbeek bij Arnhem, die morgen (dinsdag 13 augustus) plaatsvindt, is geheel volgeboekt. Het driemaal per jaar door Museum Bronbeek georganiseerde evenement blijkt zo´n succes dat er al weken tevoren geen plaats meer beschikbaar is.

De rondleiding met aansluitend een diapresentatie gaat over de geschiedenis van het landgoed. De deelnemers krijgen alles te horen over monumentale bomen, bronnen, vijvers, watervallen, tuinbeelden en de architectuur van het historische paleisje. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het voormalige boerenbedrijf op het landgoed.

Het landgoed is rond 1820 aangelegd als buiten voor een rentenierende zakenman. Halverwege 19e eeuw werd de villa op het landgoed uitgebouwd tot een zomerpaleis voor Koning Willem III. De koning schonk het landgoed aan de staat der Nederlanden om er een tehuis voor manschappen en onderofficieren van het Oost-Indische leger te stichten. Het huis werd geopend in 1863.

Volgend jaar zijn er in juni, juli en augustus wederom rondleidingen. Reserveren (telefoon 026-3763555) wordt aanbevolen.