Ingezonden persbericht

CDJA begint grote ledenwerfactie Ik wil erin

DEN HAAG, 20020812 -- Het Christen Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) heeft de hernieuwde aandacht voor de politiek aangegrepen om de aandacht van jongeren te vragen. Daarom zijn met een grootscheepse ledenwerfcampagne onder de naam Ik wil erin! begonnen. Ik wil erin! wordt een campagne waarin wij op een jonge, frisse wijze aandacht vragen voor jongerenpolitiek in het algemeen en het CDJA in het bijzonder! Politiek is immers super mooi en wij maken ons sterk voor een jongere politiek!

Jongeren worden met prikkelende onderwerpen gestimuleerd om over de huidige politiek en politieke onderwerpen na te denken. Veel jonge mensen zijn wel degelijk geïnteresseerd in hun omgeving alleen is de stap naar het politiek actief worden vaak te groot. Onbekend maakt immer onbemind. Het CDJA wil als één van de grootste jongerenorganisaties in Nederland zichzelf in de kijker spelen bij vele jongeren. Wij zijn er van overtuigd dat na de HBO- en Universiteitsdagen vele honderden jongeren erin willen!

Deze nieuwe campagne is in eerste instantie gericht op de aankomende eerstejaars studenten. Wij zullen dan ook komende weken op 12 informatiemarkten van de introductieweken staan met een informatiestand. Op deze middagen zullen diverse CDA Tweede Kamerleden acte de présence geven zodat aankomende studenten ook rechtstreeks met volksvertegenwoordigers in discussie kunnen gaan. Ook worden er op deze middagen tasjes uitgedeeld met vele nuttige items voor het overleven van de beginnende student, een waar overlevingspakket. Tevens zullen op de vele universiteiten en hoge scholen grote posters hangen om deze campagne onder de aandacht te brengen. Voor deze gelegenheid is een aparte site opgericht waar ook informatie te vinden is over de campagne en over jongerenpolitiek, deze site is te vinden onder www.ikwilerin.nl

Als dit jou ook aanspreekt dan wil jij erin!

Wij stellen het zeer op prijs als u in een van uw publicaties en/of uitzendingen aandacht wilt besteden aan onze nieuwe campagne. Voor meer informatie of vragen staat de volgende personen u graag te woord:

Pim Walenkamp (voorzitter) 030 - 28 611 23
Martijn de Haas (vice-voorzitter CDJA, communicatie) 06 - 245 275 09
Esther Hoenderop (dagelijks bestuurslid ledenwerving) 06 - 281 220 59