Skatebond Nederland


Persbericht
Skatebond Nederland


---

Nederlandse ploeg domineert internationaal weekend in België

Tienen (België ) - Nederlandse rijders hebben het afgelopen weekeinde de internationale skeelerwedstrijden op de piste in het Belgische Tienen gedomineerd. In het eindklassement over vier onderdelen eindigde Arjan Smit uit Nijeveen als eerste, Erik-Jan Spijkerman uit Nibbixwoud als tweede en Ingmar Berga uit Hoogeveen als derde.

"Een uitstekende generale repetitie voor het aanstaande wereldkampioenschap in Zandvoorde en Oostende. Zeker als je nagaat dat Nederlandse senioren niet zijn opgegroeid met de piste," roemt bondscoach Johnny Colpaert de prestaties van zijn viermansploeg. Ook Willem Hut uit Haulerwijk droeg zijn steentje bij, maar raakte op achterstand toen hij op de afvalkoers ten val kwam. Junioren en senioren reden tezamen in Tienen. "Het deelnemersveld was misschien niet het allersterkste," geeft Colpaert toe, "maar het waren wel degelijk harde koersen en er waren diverse toppers, zoals Kevin Vanlancker en een groep sterke junioren, die gewend zijn op de piste te rijden. Ik ben erg tevreden met deze uitslagen." Aanvankelijk voerden Smit en Berga het tussenklassement aan en zakte Spijkerman van de derde naar de vierde plaats. De ploeg besloot de jonge Noord-Hollander, die buiten de EK-selectie viel maar waarschijnlijk wel in de komende WK-ploeg zit, extra assistentie te geven om hem terug te halen in de top drie. Dat resulteerde erin dat Spijkerman zelfs als tweede eindigde en Berga als derde. Binnenkort maken bondscoach Colpaert en topsportcoördinator Albert Bakker de definitieve selectie bekend voor het WK, dat van 22 t/m 25 augustus in België plaatsvindt op de 200-meterpiste in Zandvoorde (gemeente Oostende) en maandag 26 augustus afsluit met de wegmarathon door het centrum van Oostende.


---

Meer informatie: www.skatebond.nl/persinfo

Neem bij vragen contact op met de samensteller van dit bericht: Karin Verhoef, tel. 0348-415759, e-mail: karinverhoef@hetnet.nl


---


http://www.skatebond.nl