Stork Groep NV

13-08-2002

Bestuurswisseling Stork N.V. Aad Veenman legt functie neer, Sjoerd Vollebregt nieuwe voorzitter

Dr. Ir. A.W. (Aad) Veenman legt zijn functie als voorzitter van de Raad van Bestuur van Stork N.V. met ingang van 1 september 2002 neer.Drs. Sj.S. (Sjoerd) Vollebregt is door de Raad van Commissarissen met ingang van 1 september 2002 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Stork N.V. Naast de nieuwe voorzitter, zal de Raad van Bestuur dan bestaan uit Maarten Schönfeld (CFO) en Hans Bouland (COO), posities die beiden thans ook bekleden. Na zestien jaar in managementfuncties bij Stork, waarvan twaalf jaar in de Raad van bestuur en sinds 1998 als voorzitter, zal de heer Veenman per 31 oktober de onderneming verlaten. In de afgelopen periode is tussen de Raad van Commissarissen en de heer Veenman verschil van inzicht ontstaan over het beleid. De heer Veenman stelt als gevolg hiervan zijn functie ter beschikking. De Commissarissen respecteren het besluit en danken de heer Veenman voor zijn inzet in de afgelopen 16 jaar. De heer Veenman zal tot 1 november aanstaande beschikbaar zijn voor een zorgvuldige overdracht van zijn taken aan de heer Vollebregt. De Centrale Ondernemingsraad van Stork heeft inmiddels positief geadviseerd over de benoeming van de heer Vollebregt. Over Sjoerd VollebregtDe heer Vollebregt (47) heeft inmiddels 20 jaar ervaring in uiteenlopende managementposities bij Koninklijke Van Ommeren, de Intexo Groep, de Ocean Group en bij Exel Plc. Onder leiding van de heer Vollebregt is in de jaren negentig het logistieke bedrijf Intexo uitgebouwd tot een succesvolle en een van de meest vooraanstaande Europese dienstverleners in de high tech industrie, waaronder met name ook Amerikaanse en Aziatische multinationals. Intexo is door de heer Vollebregt verkocht aan de beursgenoteerde Ocean Group, die later fuseerde met Exel Plc. Als lid van de Executive Board was de heer Vollebregt nauw betrokken bij het wereldwijde consolidatieproces in de logistieke industrie. Een uitgebreid curriculum vitae van de heer Vollebregt is aan dit persbericht toegevoegd.

Halfjaarcijfers Stork

De halfjaarcijfers van Stork N.V. zullen conform eerdere aankondiging op woensdag 21 augustus worden bekendgemaakt. Er is geen aanleiding dit tijdstip te vervroegen.

CURRICULUM VITAE VOLLEBREGT, SJOERD STEVEN

(Sjoerd) Geboortedatum 10 december 1954

Nationaliteit Nederlandse

Burgerlijke staat Gehuwd, 3 kinderen

DIVERSEN

Tijdens zijn studie aan de Erasmus Universiteit heeft de heer Vollebregt zeer veel wedstrijd-gezeild (470- en Flying Dutchmen-klasse). Hij was wereldkampioen en nam deel aan de Olympische Spelen in 1976 (Canada) en 1980 (Rusland).

OPLEIDING

1972 HBS-B, Rijnlands Lyceum, Oegstgeest

1972 - 1973 Electrotechniek, Technische Universiteit, Delft

1974 - 1983 Drs. in de Economie, Erasmus Universiteit, Rotterdam

LOOPBAAN

1983 - 1991 Koninklijke Van Ommeren, Rotterdam Diverse functies, in Sales, Business Development, Operations Support, Acquisities en Strategie.
Van Ommeren was in deze periode een bedrijf met een omzet van circa NLG 1 miljard, circa 4.200 medewerkers en het hoofdkantoor in Rotterdam. Het bedrijf was met name actief op het gebied van tankopslag, scheepvaart, alsmede logistieke en cargadoors-activiteiten. Het middelgrote bedrijf opereerde zeer internationaal. Het bedrijf werd geleid door de heer Brouwer, die later werd opgevolgd door de heer Van den Driest. Aan het eind van de tachtiger jaren werd het concern aanzienlijk groter door de overname van het handelsbedrijf Ceteco.

1991 - 1997 Intexo Holding B.V.
Algemeen Directeur/vervolgens ook aandeelhouder.
In 1991 werd de heer Vollebregt benoemd tot Algemeen Directeur van Intexo Holding, tot dat moment één van de Business Units van Van Ommeren, actief op het gebied van luchtvrachtvervoeractiviteiten en op land gebaseerde logistics. Het bedrijf was tot 1992 voor 50% in handen van Van Ommeren en de overige aandelen waren in privé-handen. In 1992 kwam het bedrijf voor 100% in handen van Van Ommeren. In 1995 vond een succesvolle MBO/MBI plaats, waarbij de heer Vollebregt een belangrijk gedeelte van de aandelen verwierf. Als Algemeen Directeur en aandeelhouder is de heer Vollebregt verantwoordelijk geweest voor de aanzienlijke groei in omzet en winst van het bedrijf. Van 600 medewerkers groeide het bedrijf naar 2.500 medewerkers en van een verliesgevende onderneming groeide het naar een bedrijf met een goede winstgevende omzet van bruto ruim NLG 400 miljoen en een netto winst van NLG 7 miljoen.

1998 - 2000 Ocean Plc., Londen Regionaal Chief Executive Centraal & Oost-Europa Tevens Lid van de Logistic Board.
Ocean Plc. is een aan de Londense Beurs genoteerde onderneming, ook weer actief op het gebied van logistics.
In 1998 vond de verkoop plaats van Intexo aan de Ocean Groep. Bij de overname werd de heer Vollebregt Lid van de Logistic Board, het belangrijkste uitvoerend orgaan van de Groep. Eveneens was hij regionaal Chief Executive Centraal en Oost-Europa. De onder hem ressorterende activiteiten hadden een omzet van circa GBP 300 miljoen en telde ruim 4.000 medewerkers.

2000 - 2001 Exel Plc., Londen
Na de fusie Ocean & Exel:
Lid van de Executive Board en Deputy Chief Executive Freight Forwarding & Technology Division Americas - Europe. Begin 2000 werden de gesprekken tussen Exel en de Ocean Groep afgerond en fuseerde de Ocean Groep met Exel Plc. Hierdoor is een wereldwijd opererend logistieke dienstverlener met circa 57.000 medewerkers gevormd. Het concern is met name gespecialiseerd in grote logistieke projecten van multinationals. De Exel Groep had destijds een omzet van circa GBP 5 à 6 miljard en was goed winstgevend. Na de fusie tussen Exel en de Ocean Groep werd de heer Vollebregt benoemd tot Lid van de Executive Board en tot Deputy Chief Executive van de Freight Forwarding en Technology Division Americas - Europe. Tijdens een voorafbepaalde interim periode was hij verantwoordelijk voor het samenbrengen van EMEA freight forwarding organisaties, de integratie van de Benelux landen-organisaties en de integratie van de vergrote Technology-sector. De heer Vollebregt was ook Lid van het Integratie en Acquisitie Management Committee van de Groep.

2001 - heden Adviseur/Investment Management In deze periode hield de heer Vollebregt zich bezig met eigen investeringsactiviteiten. Tevens heeft hij meerdere partijen ondersteuning verleend bij strategiebepaling, aan- en verkoop van bedrijven en herstructureringen.

Per 1 september 2002 Stork N.V.
Voorzitter Raad van Bestuur.

NEVENACTIVITEITEN

o Lid Raad van Advies NeSBIC Investment Fund 2

o Lid Raad van Advies One PL B.V.

o Lid Raad van Commissarissen Koninklijke Burger Groep

Naarden, 13 augustus 2002

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 55
back