---

Ministerie van Defensie



---

foto:Marinersexpo tijdens bezoek Koninklijk Paar aan Antillen (CAVDKM)

Willem Alexander en Maxima bezoeken marinebasis op Curaçao

13-08-2002

Prins Willem Alexander en Prinses Maxima hebben maandag (12 augustus)de eenheden van de Koninklijke Marine en de Kustwacht Nederlandse Antillen & Aruba op Curaçao bezocht. Het paar arriveerde per rondvaartboot op de Kustwachtsteiger bij Marinebasis Parera, waarna uitleg werd gegeven over de Antilliaanse Militie en de TAM (Toekomst Antilliaanse Militie).

Vervolgens ging het gezelschap naar een expositie van de 31e Infanteriecompagnie van het Korps Mariniers. Hier kreeg het paar uitleg over een aantal bijzondere aspecten van het werken in het Caribisch Gebied. In het bedrijfsrestaurant van de Marinebasis Parera werden vervolgens gesprekken gevoerd met een groot aantal familieleden en werknemers van de marine en de Kustwacht NA&A. Als slotstuk verliet het paar de Marinebasis per kustwachtcutter Panter. Tijdens deze vaartocht werd een fly-pass uitgevoerd door de Marineluchtvaartdienst.

Het bezoek eindigde met de passage van de Kustwachtcutter Panter langs Hr. Ms. Bloys van Treslong. De bemanning stond in paradeerrol opgesteld. De nogmaals overkomende Orion, Lynx en AS355 helikopter gaven een waardige afsluiting van het bezoek. (foto´s: CAVDKM)

foto: Flypass tijdens bezoek Koninklijk Paar (CAVDKM) 130802