Korps: Friesland, plaats: Fryslân 13-08-2002
Politieberichten 12/8 (13.00 uur) t/m 13/8 (07.00 uur)

Harlingen: diefstal buitenboordmotor
Tussen donderdag 8 augustus en maandag 12 augustus is vanuit een loods aan de Oude Trekweg weggenomen een buitenboordmotor. Men is binnen gekomen via verbreking van een ruit aan de zijkant van de loods. Merk: Yamaha f4amhs kleur blauw. Aangifte werd gedaan door een 63-jarige inwoner van Midlum

Burgum: zakkenrollerij
Een 35-jarige inwoonster van Rypstjerk winkelde in een doe-het-zelfzaak. Daar werd zij aangesproken door een man, Even later bezocht ze een supermarkt aan de Freerk Bosgraafstraat. Daar werd zij vervolgens door dezelfde man aangesproken. Haar tas lag in het winkelwagentje. Bij de kassa ontdekte zij dat haar beurs was weggenomen. Dit is gebeurd in de supermarkt

Lemmer: diefstal rubberboot en buitenboordmotor In de nacht van zondag op maandag is een rubberboot met daaraan gekoppeld een buitenboordmotor weggenomen. Een 63-jarige inwoner van Wuppertal (Duitsland) had zijn zeiljacht afgemeerd in de Zijlroede. Achter dit zeiljacht lag de rubberboot. Betreft een Zodiac c240 kleur grijs en een Yamaha buitenboordmotor SL5S. Daders hebben ketting doorgeknipt.

Leeuwarden: vernielingen leegstaande school
Maandag omstreeks 09.30 uur ontdekte een 42-jarige inwoner van Leeuwarden dat men wederom veel ruiten van een leegstaande school aan de Gealanden had vernield. In de school brandde ook de verlichting en men had de waterkranen opengezet.

Sint Nicolaasga: controle
Maandag tussen 13.30 en 16.00 uur werd een controle gehouden op Huisterheide. Ongeveer 65 voertuigen zijn gecontroleerd. Bekeurd is : 5x niet dragen gordel 1x rijbewijs 1x verlopen APK.

Damwoude: inbraak woning
In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een woning aan de Nieuwe Hale. Een 64-jarige inwoonster van Damwoude deed hiervan aangifte. De bewoner ligt momenteel in het ziekenhuis. Men is binnengekomen via verbreking van de voordeur. Weggenomen zijn een magnetron en keukengerei.

Harlingen: rijden zonder rijbewijs.
Maandag omstreeks 17.40 uur werd een 22-jarige inwoner van Harlingen op de Kimswerderweg gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Leeuwraden: zakkenrollerij>
Maandag omstreeks 16.20 uur liep een 74-jarige inwoonster van Leeuwarden op het Tadingpad. Zij had haar schoudertas om haar rechterpols. Plotseling werd er aan haar tas gerukt en weggenomen door een fietsende man. In de beurs zat alleen wat kleingeld en identiteitspapieren.

Vegelingsoord: aanrijding met letsel.
Maandag omstreeks 19.20 uur vond een aanrijding plaats op de Grevenweg. Een 17-jarige inwoonster van Vegelingsoord reed op haar bromfiets richting Zwarte Weg. Bij een bocht gekomen naar links, schrok zij van een tegemoetkomende personenauto. Hierbij week zij naar links uit en kwam ten val. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Heerenveen met en onderbeenfractuur en mogelijk een hersenschudding.

Leeuwarden: rijden onder invloed.
Maandag omstreeks 20.00 uur werd op de Groningerstraatweg een 28-jarige inwoner van Veenwouden als bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Op bureau blies hij 380 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur.

Harlingen: winkeldiefje.
Maandag omstreeks 17.55 uur werd door een 33-jarige inwoner van Koudum in een supermarkt aan de Westerzeedijk aangehouden een 14-jarige jongen uit Harlingen. Hij had een pakje sigaretten weggenomen. Afgehandeld via bureau HALT.

Drachten: inbraak woning.
In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een woning aan de Torenstraat. Men is binnen gekomen via de achterzijde van de woning. Weggenomen is gereedschap, hand- als elektrisch gereedschap. Aangifte werd gedaan door een 29-jarige inwoner van Drachten.

Drachten: mishandeling en aanhouding verdachte. Maandag omstreeks 21.55 uur reed een 24-jarige inwoner van Drachten op zijn fiets op de Berglaan. Opeens kreeg hij een trap in de rug van een passerende snorfietser. Hij komt te vallen. De verdachte reed door en kon even later worden aangehouden. Dit blijkt een 32-jarige inwoner van Drachten te zijn. Iedereen zou gekke bekken trekken tegen de 32-jarige en daarom had hij getrapt. De 24-jarige had schaafwonden en zijn fiets had schade.

Buren: aanrijding met letsel.
Maandag omstreeks 21.45 uur vond een aanrijding plaats op de Kooiweg. Een 26-jarige inwoner van Nes en bestuurder van een personenauto reed over de Kooiweg. Ter hoogte van de Meervalkwekerij stonden 4 kinderen aan de voor hem rechterzijkant van de weg. Zij wilde oversteken en deden dit. De automobilist remde maar kon niet voorkomen dat hij 2 kinderen aanreed, Door de aanrijding kwam de auto aan de linkerzijde van de weg half in de sloot tot stilstand. 2 kinderen, een 15-jarige inwoonster van Tonisvorst (Duitsland) en 2 kind, gegevens niet bekend, zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Leeuwarden: rijden onder invloed.
Dinsdag omstreeks 00.05 uur werd op de Prins Hendrikstraat een 39-jarige inwoner van Leeuwarden gecontroleerd. Hij reed in een personenauto. Op bureau blies hij 350 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Beetsterzwaag: hardrijder.
Dinsdag omstreeks 00.20 uur reed een 54-jarige inwoner van Hillegom als bestuurder van een auto met zeer grote snelheid op de Rijskweg A7 richting Heerenveen. De politieauto reed ongeveer 190 km per uur en kon de snelle auto bijna niet inhalen. Bij de rotonde Joure kon uiteindelijk de bestuurder worden staande gehouden. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. De auto is gestald bij het bureau en de 54-jarige heeft de nacht doorgebracht op het bureau te Drachten.

Dokkum: diefstal beurs uit tas in bedrijfsruimte. Maandag tussen 14.00 uur en 13.30 uur had een 35-jarige inwoonster van Veenwouden haar handtas in een kantoorruimte van een warenhuis aan de Hoogstraat gezet. Om 13.30 uur ontdekte zij, dat haar beurs was ontvreemd. Geld en identiteitspapieren en een gsm.

Wolvega: inbraak café en aanhouding verdachte.
Dinsdag omstreeks 01.18 uur kwam een melding binnen, dat er werd ingebroken in een pand aan de Van Harenstraat. 2 getuigen wezen een ingeslagen raam aan en gaven een signalement door van de dader. Deze kon even later op de Van harenstraat worden aangehouden. Bleek een 33-jarige inwoner van Leeuwarden te zijn. Hij is overgebracht naar het bureau. De eigenaar van het pand komt nog aangifte doen. Verdachte heeft alleen een raam ingetrapt. Hij deed dit uit frustratie..

Warfstermolen: rijden onder invloed.
Dinsdag omstreeks 02.08 uur werd op de Gruytweg een 43-jarige inwoner van Burum gecontroleerd. Hij reed in een auto. Op bureau blies hij 570 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Hij was niet eens met de uitslag en kreeg op zijn eigen kosten een contra-expertise.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs.
Dinsdag omstreeks 00.01 uur werd op de Tuinen een 21-jarige inwoner van Leeuwarden gecontroleerd. Hij reed in zijn auto zonder lichten en bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Formerum: rijden onder invloed.
Dinsdag omstreeks 03.45 uur werd op de Fromewuk Zuid een 19-jarige inwoner van Amsterdam gecontroleerd. Hij reed in een auto. Op bureau blies hij 325 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272