Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-08-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.30 uur) Dinsdag 13 augustus 2002

Geleen, rijden onder invloed:
Een 32 jarige inwoner van Geleen is maandagavond 12 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een bestelauto. De bestelauto van de inwoner van Geleen stond op de Peschstraat te Geleen half op de stoep geparkeerd ter hoogte van een aangebrachte gele streep. Een politiepatrouille wilde de bestuurder, die vermoedelijk in een frituur was, aanspreken over zijn gedrag. Twee mannen kwamen daarop uit de frituur, maar verklaarden niet de bestuurder te zijn. Deze zou even weggelopen zou zijn. Een van de mannen rook daarbij behoorlijk naar het gebruik van alcohol. Met een waarschuwing niet te gaan rijden vertrok de politie. Kort daarna werd de bestelauto rijdend over de Rennebeek aangetroffen. Bij controle bleek het een van de mannen te zijn die eerder bij de frituur werd aangesproken. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.9 en 1.0 promille. Bij controle van de bestelauto bleek deze niet Algemeen periodiek gekeurd te zijn (APK) terwijl de auto een achterband had die geheel versleten was. Tegen de 32 jarige inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt. Bij het controleren van zijn naam in de geautomatiseerd bestanden van de politie bleek dat de bestuurder ook nog eens 29 dagen gevangenisstraf had te ondergaan. De aangehouden verdachte werd ingesloten gehouden om zijn gevangenisstraf te ondergaan. Hij zal in een huis van Bewaring worden ondergebracht.

Sittard, woninginbraak:
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Dr. Nolenslaan te Sittard. De inbreker wist een kantelraam aan de achterzijde van de woning te openen en daardoor in de woning te geraken. De woning werd doorzocht waarbij een bankpas met een pincode werd weggenomen. Gelukkig bleek het te handelen om een ongeldige bankpas met pincode waardoor de dief niets van de rekening kon halen. Verder werd er niets uit de woning ontvreemd. De bewoner heeft van de diefstal maandagavond bij de politie aangifte gedaan.

Buchten, gewond bij verkeersongeval:
Maandagavond 12 augustus 2002 heeft op de Dorpsstraat te Buchten een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij twee personenautos totaal beschadigd raakten. Beide bestuurders raakten licht gewond en moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht.
Een 44 jarige automobiliste woonachtig te Buchten keerde haar auto maandagavond omstreeks 20.30 uur op de Dorpstraat. Op het moment dat de automobilist haar auto keerde werd zij van rechts aangereden door een 24 jarige automobilist uit Born die de aanrijding niet meer kon voorkomen en met een fikse klap tegen de kerende auto aanreed. Beide autos raakten totaal loss. Beide bestuurders raakten licht gewond en werden voor verder onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster uit Buchten liep oog- en neusletsel op en kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Ook de bestuurder uit Born werd in het ziekenhuis behandeld aan een hoofdwond. Hij was met zijn hoofd tegen de voorruit geslagen. Echter voordat de politie hem kon horen over de toedracht van het verkeersongeval had hij het ziekenhuis alweer verlaten. De politie zal hem uitnodigen om een verklaring af te leggen. De politie stelt en verder onderzoek in naar de juiste toedracht. Beide autos moesten door een bergingsbedrijf worden weg getakeld.