Gemeente Weert

31-07-2002

Campagne tegen alcohol op straat

Sinds enkele maanden is het binnen de bebouwde kom van Weert verboden in het openbaar alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Het gemeentebestuur heeft dat onlangs besloten omdat er steeds meer overlast wordt ondervonden van gebroken glas op straat. Die overlast doet zich vooral in de binnenstad voor.

Het nu geldende verbod biedt de politie de mogelijkheid in voorkomende gevallen op te treden. Op de overtreding staat een geldboete van 40 euro. Het verbod geldt uiteraard niet voor terrassen die deel uitmaken van een horecabedrijf of voor een evenement waarbij de gemeente toestemming heeft verleend om op de plek van het evenement alcoholhoudende drank te verstrekken.

Om de bekendheid van het verbod te vergroten, hebben gemeente en politie 27 juli jl. een gezamenlijke campagne gestart. Omdat de overlast zich in de zomerperiode het sterkst manifesteert, is voor deze periode gekozen. De campagne wordt gevoerd in het gebied Oelemarkt, Beekstraat, Bassin en Markt. Hier zullen met name in horecagelegenheden affiches worden opgehangen die het verbod kenbaar maken. Langs de invalswegen naar de Oelemarkt worden tijdelijk verbodsborden geplaatst.
Dit betekent echter niet dat het verbod slechts voor het binnenstad-gebied geldt. Het is immers op de gehele bebouwde kom van Weert van toepassing.
De politie zal de komende tijd streng letten op het gebruik van alcohol in het openbaar. Bij een geconstateerde overtreding wordt er meteen beboet.