Korps: Friesland, plaats: Fryslân 13-08-2002
Politieberichten 13/8 (07.00 t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: aanvulling rijden onder invloed.
Naar aanleiding van het politiebericht d.d. 13 augustus 2002 betreffende rijden onder invloed door een 28-jarige inwoner van Veenwouden kan nog medegedeeld worden, dat nadat verdachte op bureau had geblazen bij onderzoek bleek dat de verdachte nog 7 dagen moest zitten. Hierop is de verdachte opgehouden in een ophoudkamer met een kop koffie. De politie deed daarop de administratieve afhandeling .Tijdens de afhandeling wist de verdachte te ontkomen door het raam van het ophoudkamertje te openen en via terrein te ontvluchten. Getracht werd verdachte op te sporen, wat niet gelukt is. De gegevens van de verdachte zijn bekend en zal een dezer dagen weer worden aangehouden.

Aanvulling aanrijding met letsel Kooiweg Buren Ameland. Als aanvulling op het persbericht van 13 augustus 2002 kan vermeld worden, dat de 15 jarige inwoonster van Tonisvorst per reddingsboot is vervoerd naar het vaste land om overgebracht te worden naar het MCL te Leeuwarden. Na behandeling is ze vandaag weer teruggekeerd naar Ameland. Een 2e slachtoffer, waarvan in eerste instantie niets bekend was, blijkt een 12-jarige inwoonster van Greven (Duitsland) te zijn en kon na behandeling bij de arts op het eiland blijven.

Sneek: vernieling personenauto
Zondag tussen 00.00 uur en 09.00 uur zijn alle 4 banden van een personenauto vermoedelijk met een priem lekgestoken. De auto stond geparkeerd op de Furmerusstraat. Aangifte werd gedaan door een 71-jarige inwoner van Sneek.

Joure: vernieling auto.
Tussen vrijdag 9 augustus en maandag 12 augustus is 2 x een buitenspiegel van een bestelauto vernield. De bestelauto stond achter de winkel van een supermarkt op het parkeerterrein aan de Brugstraat. Aangifte werd gedaan door een 52-jarige inwoner van Joure

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272