Ingezonden persbericht


t.b.v. de redactie internet

Persbericht

Amsterdam, 13 augustus 2002

DDS lanceert nieuwe internetdienst: virtuele harddisk

Internet serviceprovider DDS test met ingang van heden in samenwerking met haar gebruikers een nieuwe webapplicatie die uniek is voor Internet serviceproviders in Nederland. Met de applicatie die gelanceerd wordt onder de naam DDS Vdrive biedt DDS haar klanten een harddisk op het internet. Op deze virtuele harddisk kunnen gebruikers op een eenvoudige manier bestanden op internet bewaren. Bestanden kunnen vervolgens vanuit iedere plaats in de wereld door de gebruiker via het world wide web worden benaderd en gedownload. Beheer van de harddisk vindt plaats via een webinterface.

Bestanden delen

Directories en bestanden kunnen door de gebruiker bovendien toegankelijk worden gemaakt voor vrienden, familie, collega's en bekenden.

DDS Vdrive is voorzien van een uitgebreid rechtensysteem. Hiermee kunnen klanten van DDS aan derden toegangsrechten geven tot hun eigen Vdrive. Toegangsrechten zijn te koppelen aan directories.

Uitsluitend de eigenaar van een Vdrive heeft rechten om directories te maken en bestanden te plaatsen. DDS heeft voor deze technische beperking gekozen om copyrightproblemen rondom het delen van bestanden te voorkomen. De datalimiet voor downloads is 1 GB per maand.

Gebruikerstatistieken

Eigen statistieken geven de klant van DDS inzicht welke bezoekers welke bestanden hebben gedownload op welke datum.

Functionaliteit

DDS Vdrive biedt de volgende functionaliteit

Beheer functies gebruiker

* Directories maken en verwijderen

* Bestanden uploaden en wissen

* Bezoekers aanmaken, verwijderen en in groepen plaatsen
* Aangemaakte bezoekers automatisch uitnodigen per e-mail notificatie
* Groepen aanmaken en verwijderen

* Groepen toegangsrechten geven tot een of meer directories met bestanden
* Statistieken van het downloaden door bezoekers
Functies voor de bezoeker

* Bestanden downloaden uit directories waar de bezoeker toegang toe heeft
* Toegang Password wijzigen

* Toegang Password vergeten / nieuw Password

Wat zeggen de eerste gebruikers

Testgebruikers van DDS reageren overwegend zeer positief op de nieuwe dienst. Enkele kenmerkende reacties:

* Vooral erg handig als je geen grote bestanden wilt emailen
* Handig om documenten op te slaan die je elders op de wereld nodig hebt zoals kopie van je paspoort en ticket

* Grote bestanden bij een emailbericht zoals foto's van mijn kinderen komen vaak niet door dus dit is ideaal

* Nu al gebruik ik vaak ftp mogelijkheden van mijn dds account om bestanden te backuppen ik ben dus zeker geĂŻnteresseerd in de dienst
* Ik loop vaak te sjouwen met diskettes voor mijn studie dat zal nu wel voorbij zijn

* Ik werk aan mijn scriptie op meerdere locaties tegelijk dus voor mij is dit ideaal zeker als het handiger is dan FTP

* Ik maak regelmatig gebruik van bestanden op verschillende locaties en FTP is niet altijd beschikbaar

* Grote bestanden passen niet op een flop dus dit is voor mij zeer handig
* Dit kan zelfs mijn oma van 103!

Componence

De applicatie is in opdracht van DDS gemaakt door het webbouwbedrijf Componence BV te Nieuwegein. Componence is gespecialiseerd in Java.

Focus van DDS

Met Vdrive versterkt DDS haar focus op een klein aantal zeer goed doorontwikkelde primaire voorzieningen die vanuit de hele wereld toegankelijk zijn in een omgeving zonder reclamebanners. In dit kader worden thans de volgende diensten als pakket gebundeld geboden:


- DDS Webmail: wordt alom geprezen vanwege zijn uitgebreide functionaliteit ondermeer op het gebied van emailaliassen, autoreply opties, het instellen van meerdere afzender identiteiten, het gebruik van mailfilters en filters op ongevraagde reclame (spam). DDS Mail is verder toegankelijk via pop/imap en via een shell omgeving.

DDS Adresboek: met het online adresboek altijd de belangrijke adressen en telefoonnummers bij de hand vanaf iedere lokatie met internet. Het adresboek biedt de mogelijkheid om snel te zoeken, uitgebreid te zoeken (bijvoorbeeld op een organisatienaam) en te bladeren in de lijst. Het is mogelijk direct vanuit het adresboek een mailtje te versturen en nieuwe adressen kunnen vanuit DDS webmail direct worden toegevoegd. Er is een import en export uitwisseling van adressen mogelijk met externe programma's.

DDS Vdrive: nieuw. Een virtuele harddisk op het internet. Gelanceerd augustus 2002. Een nieuwe webapplicatie die uniek is voor Internet serviceproviders in Nederland. Met deze virtuele harddisk is het mogelijk op een eenvoudige manier bestanden op het internet te plaatsen en bewaren. Deze bestanden kunnen vervolgens vanuit iedere plaats in de wereld via het world wide web worden benaderd en gedownload (gecomprimeerd of ongecomprimeerd). Directories en bestanden kunnen door de gebruiker bovendien middels een uitgebreid rechtensysteem toegankelijk worden gemaakt voor vrienden, familie, collega's en bekenden.

DDS Homepage: standaardvoorziening voor het publiceren van HTML pagina's

DDS Diskruimte: standaard 40 Mb diskruimte voor het gebruik van bovengenoemde diensten

De DDS diensten worden als pakket gebundeld geboden onder de productnaam DDS Basispakket. Een abonnement kost euro 1,99 per maand (incl btw). DDS zal de Vdrive applicatie gratis ter beschikking stellen aan de klanten die een DDS Basispakket afnemen.

Webadressen
http://vdrive.dds.nl
http://www.dds.nl


---