Gemeente Eemnes

Gemeenteberichten week 33

Bouwplannen

Ingekomen meldingen/aangevraagde bouwvergunningen
- Lambertsveen 19, aanbouwen berging, ingekomen 30 juli 2002.
- Zomertaling 35, vergroten entree-carport, ingekomen 5 augustus 2002.

- Goyergracht Noord, sectie A 2029, bouwen opslagruimte, ingekomen 5 augustus 2002.

- Laarderweg 50, vergroten woning, ingekomen 6 augustus 2002.
- Laarderweg 31a, vergroten woning, ingekomen 8 augustus 2002.
Verleende toestemming/bouwvergunningen

- Bramenberg 25, plaatsen dakkapel, verzonden op 7 augustus 2002.
- Zeeltweg 40, plaatsen tuinhuis, verzonden op 14 augustus 2002.
Kapvergunningen

Ingekomen en verleende aanvragen

- Zomertaling 7, een berk. - Waag 2/2a, een sierprunus en een haagbeuk.

Voor meer informatie over bouwplannen kunt u zich wenden tot mevrouw Loman of de heer Schiere en voor kapvergunningen tot de heer Leys, allen van de sector VROM.

Wanneer u als belanghebbende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders.

Tegelijkertijd kunt u bij spoed (schriftelijk) een voorlopige voorziening vragen bij de president van de rechtbank, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen 109,- voor burgers en 218,- voor rechtspersonen.


Verleende APV vergunningen


- m.i.v.17 juli 2002, Goyer Golf & Country Club, Drank- en horecavergunning; verzonden 17 juli 2002.

- m.i.v. 17 juli 2002, De Hilt, Drank- & horecavergunning; verzonden 17 juli 2002.

- 31 augustus 2002, Mw. I. Wortel, gebruik openbare ruimte; verzonden 13 augustus 2002.

U kunt als belanghebbende binnen zes weken na verzending een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij de burgemeester. Voor meer informatie over APV vergunningen kunt u terecht bij de heer Klaasse, tel. 035-5390687, sector ABW.

Wegafsluiting

Afsluiting Anna Louwenweg

In verband met reconstructie van het wegdek zal de gehele Anna Louwenweg (tussen de Wakkerendijk en de Geerenweg) met ingang van 26 augustus a.s. worden afgesloten voor alle verkeer, inclusief fietsers en voetgangers. De afsluiting zal volgens planning duren t/m 4 oktober a.s. In verband met de weersgesteldheid en/of andere onvoorziene omstandigheden zal deze periode in werkelijkheid enigszins kunnen afwijken. Voor de bereikbaarheid van de langs de Anna Louwenweg gelegen percelen zal in nader overleg met de belanghebbenden een oplossing worden gezocht.

Voor eventuele vragen over het bovenstaande kunt u contact opnemen met de heer B. van der Poel van Gebr. Hogenbirk Wegenbouw B.V., tel. (035) 5314751.


Beheerregeling GBA

Burgemeester en wethouders van Eemnes maken bekend dat zij op 23 juli jl. hebben vastgesteld de

Beheerregeling gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens

Ingevolge de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (hierna te noemen Wet GBA) worden persoonsgegevens van inwoners bijgehouden in de basisadministratie van de woongemeente. Deze bijhouding is aan strikte regels gebonden, welke in de Wet GBA zijn opgenomen.

Het college van burgemeester en wethouders is verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens in een geautomatiseerde basisadministratie persoonsgegevens. De hoofdlijnen van het beheer van die basisadministratie dienen volgens artikel 14 van de Wet GBA te zijn vastgelegd in een regeling. Genoemde regeling voorziet daarin.

De regeling treedt in werking op donderdag 25 juli 2002. Bij de cluster basisadministratie in het gemeentehuis ligt de regeling voor een ieder ter inzage.

Verordening gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens

Burgemeester en wethouders van Eemnes maken bekend dat de gemeenteraad op 24 juni jl bovengenoemde verordening heeft vastgesteld. Daarin zijn regels vastgelegd over het beheer, de toegang tot en de verstrekking van persoonsgegevens, zoals die zijn opgenomen in de gemeentelijke basisadministratie (GBA). De rode draad in deze regeling is de bescherming van persoonsgegevens zoals deze zijn opgenomen in de GBA, de officiële benaming voor de bevolkingsadministratie.

De verordening treedt in werking op de 22e dag na de bekendmaking daarvan.
Op deze verordening is de Tijdelijke referendumwet van toepassing. Dat betekent dat een raadgevend correctief referendum mogelijk is. Een verzoek tot het houden van een dergelijk referendum moet binnen drie weken na de bekendmaking schriftelijk worden ingediend het college van burgemeester en wethouders.
De verordening ligt voor een ieder ter inzage op de afdeling Basisadministratie op het gemeentehuis.

Open Monumentendag 2002

Op zaterdag 14 september aanstaande vindt de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. Ook in Eemnes gaat dit niet onopgemerkt voorbij.
De RK Kerk (Sint Nicolaaskerk) aan de Wakkerendijk 58 opent vanaf 10.00 tot 17.00 uur de deuren. De Oudheidkamer aan de Raadhuislaan 2a is van 14.00 tot 16.00 uur geopend.
Ook het gemaal 't Sluisje aan het einde van de Vaartsteeg is zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. 's Middags zullen de machines in het gemaal twee keer in werking worden gezet. Het gemaal zal dan 'droog' malen. Zeker de moeite waard!

Wethouder mevrouw J.M.G. Aarsen-Wolters zal de dag om 10.00 uur openen in de RK Kerk aan de Wakkerendijk. Overigens is al het voorgenoemde gratis te bezoeken.

Zie www.openmonumentendag.nl voor open monumenten in de omliggende gemeenten.