Ingezonden persbericht


Citee bv neemt Ultra Data over



Citee heeft per 1 augustus 2002 het bedrijf Ultra Data uit Leiden overgenomen.

Ultra Data is opgericht in 1988 en heeft 12 werknemers in dienst. De jaaromzet bedraagt Euro 4,5 miljoen.

De core business van Ultra Data bestaat uit twee soorten activiteiten. Enerzijds het leveren van ICT-producten en hieraan gerelateerde supplies (ondermeer op basis van een catalogus) aan de zakelijke eindgebruiker. Anderzijds advies over, levering van, en implementatie van computerruimten en daaraan gerelateerde productoplossingen zoals systeemvloeren, fysieke inrichting, (19") datacabinets, (toegangs)beveiliging, brandbeveiliging en -blussing. Deze activiteiten sluiten aan bij de bestaande divisie Products van Citee.

De overname past in de strategie van Citee om zowel autonoom als door middel van gerichte overnames, als integrator te blijven groeien. Citee (opgericht in mei 1998) is een ICT-integrator voor invoering, gebruik en exploitatie van moderne technologie op basis van one-stop-shopping; met een hoogwaardig aanbod van diensten en producten. Belangrijke thema's zijn Outsourcing, ICT-migraties en E-business. Het bedrijf richt zich op het MKB en groot zakelijke markt.

Peter Kastelein en Guus Budel verwachten als gevolg van deze overname bestaande en nieuwe klanten te kunnen bedienen met een nog completer portfolio van producten en diensten.