Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-08-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 13.15 u) Dinsdag, 13 augustus 2002

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
De recherche van de Heerlense politie heeft afgelopen maandagmiddag in een winkelbedrijf in het Heerlense winkelcentrum een 42-jarige man uit Heerlen en diens echtgenote aangehouden. De politie verdenkt hen van afpersing / bedreiging van een medewerker van een beveiligingsbedrijf die daar toezicht houdt. Toen maandagmiddag de overdracht van het geld plaatsvond werd het tweetal dan ook meteen aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in. Een paar dagen geleden verdacht een personeelslid van het toezicht houdende beveiligingsbedrijf de vrouw van winkeldiefstal. Dat bleek niet zo te zijn, echter later vervoegde zich de Heerlense echtgenoot/verdachte in de winkel. Vermoedelijk vanwege de vermeende / onterechte verdenking van de winkeldiefstal, uitte die bedreigingen in de richting van de beveiligingspersoneelslid en perste deze geld af. Daarvan deed het personeelslid bij de politie aangifte. Op het moment van de afgesproken geldoverdracht hield de politie beide verdachten dan ook meteen aan.

Heerlen; dure beurs
De politie heeft een 30-jarige vrouw uit Kohlscheid (D) bekeurd met een boete van Euro 130,-. Personeel van een winkelbedrijf aan de Promenade in Heerlen betrapte de vrouw afgelopen maandagmiddag bij diefstal van een beurs. Voor het geval de verdachte de boete niet kan of wil betalen, kreeg zij meteen een dagvaarding mee om snel voor de rechter te verschijnen.

Nuth; winkelkraak
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 04.15 uur is ingebroken in een winkel aan de Markt in Nuth. Inbrekers zijn de winkel vannacht door forcering van een deur binnengedrongen en hebben, voor zover op dit moment kan worden nagegaan (moet allemaal nog precies worden nagekeken) enkele beeldschermen en een dvd-speler gestolen.