Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-08-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 13.15 u) Dinsdag, 13 augustus 2002

District Kerkrade

Kerkrade; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen maandagmiddag vond op de Zonstraat in Kerkrade een aanrijding plaats. Een 45-jarige automobilist uit Kerkrade botste met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Daarbij raakte de automobilist niet gewond. Bleek dat hij onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Kerkradenaar ruim 2,9 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte werd vervolgens ter ontnuchtering ingesloten. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure krijgt de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Kerkrade; verdovende middelen en geld in beslag genomen De politie die afgelopen maandagavond op de Holzstraat in Kerkrade tussen een aantal personen een drugsdeal vermoedde, greep dan ook in. Drie verdachten werden aangehouden. Daarbij gaat het om een 27-jarige man uit Aken (D), een 23-jarige man uit Hoensbroek en een 27-jarige man uit Nuth. Die bleken verdovende middelen en geld bij zich te hebben, hetgeen de politie in beslag nam. Bij onderzoek in de woning van de verdachte uit Hoensbroek vond de politie ook nog verdovende middelen en een flinke hoeveelheid geld. Totaal nam de politie bij de verdachten en bij onderzoek in de woning van de Hoensbroekenaar ongeveer 700 gram heroine en ruim elfduizend Euro in beslag. De drie aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; gesignaleerd
De politie heeft afgelopen maandagmiddag in Landgraaf een 47-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. Die bleek bij controle gesignaleerd te staan voor een aantal nog openstaande boetes van totaal ruim Euro 475. Omdat de man die niet kon betalen werd hij in afwachting van het ondergaan van de vervangende hechtenis (totaal 35 dagen) ingesloten in het politiebureau.