Ingezonden persbericht


VSB Fonds doet schenking aan opvolger Aviodome!
Ruim EUR 450.000 voor nieuw Nationaal Luchtvaart-ThemaPark

Het VSB Fonds doneert een recordbedrag voor de ontwikkeling van het Nationaal Luchtvaart-ThemaPark in Lelystad. Deze donatie levert een belangrijke bijdrage aan de unieke expositie die in het themapark wordt verwezenlijkt. Het geld is specifiek bedoeld voor educatieve attracties in de nieuwe tentoonstelling.

Van statisch naar dynamisch
De donatie van 'één miljoen gulden' van het VSB Fonds geeft de realisatie van het Nationaal Luchtvaart -Thema Park in Lelystad niet alleen een enorme impuls, maar steunt tevens een nieuwe ontwikkeling in museumland; een verschuiving van (statisch) museum naar dynamisch en interactief museaal themapark. In het themapark komt de nadruk te liggen op het zelf beleven van de (historische) luchtvaart. Een voorbeeld: één van de attracties die met de VSB-donatie kan worden gerealiseerd is de gesimuleerde rondvlucht met de Pelikaan, een historisch KLM vliegtuig uit 1933. Bezoekers kunnen in deze attractie zelf ervaren hoe het vliegen vanaf Schiphol in de jaren '30 moet zijn geweest, een unieke attractie die ook nog eens leerzaam is voor jong en oud!

Speciale evenementen
Het Nationaal Luchtvaart -ThemaPark opent medio 2003 haar poorten. Dit jaar zijn bezoekers nog steeds van harte welkom voor een (laatste) bezoek aan de Aviodome op Schiphol. Het museum is nog tot eind 2002 geopend. Het komende half jaar zullen er verschillende speciale evenementen plaatsvinden, zoals het flightsimulatorweekend, speciale kinderactiviteiten en de 22e Nationale Luchtvaartbeurs. Op zaterdag 31 augustus kan men, vooruitlopend op alle dynamische luchtvaartactiviteiten die in Lelystad zullen worden georganiseerd, vele (historische) vliegtuigen in actie zien op de Lelystad Airshow. De vliegshow wordt gehouden op de Luchthaven Lelystad van 10:00 uur tot 17:00 uur.

De Aviodome-Schiphol is alle zomerdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur en bevindt zich aan de Westelijke Randweg 201, 1118 CT Schiphol-Centrum. Voor meer informatie over de Aviodome én het Nationaal Luchtvaart-ThemaPark kunt u bellen met tel. 020-4068000 of de website bezoeken: www.aviodome.nl Bezoekers kunnen eenvoudig en goedkoop parkeren op de parkeerplaats P15 achter de Aviodome. Het museum ligt op 12 wandelminuten afstand van het NS-station Schiphol.

Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol, tel. voor de pers: 020-4067245 Peter.F.A. van de Noort, Jodie Staphorst en Ralph Fischer, 12 augustus 2002.