Ingezonden persbericht

Utrecht, 13 augustus 2002
Referentie: F01-19/735/AtH/CD

Gezocht: Belangwekkende Boeken

De Federatie van Ouderverenigingen (FvO) geeft een literatuurlijst uit met boeken die voor ouders van verstandelijke gehandicapten belangrijk zijn. Boeken die herkenning oproepen, boeken met relevante informatie en boeken die advies geven of steun bieden. Er komt binnenkort een nieuwe lijst. Daarvoor zoekt de FvO naar echte 'aanraders' van ouders met kinderen met een verstandelijke handicap.

De vorige editie van de 'Literatuurlijst' is door de medewerkers van de ouderverenigingen samengesteld. Die lijst bestaat uit studieboeken, literatuur, egodocumenten, brochures en naslagwerken. Kortom alle boeken waar ouders en verwanten van kinderen met een verstandelijke handicap iets aan kunnen hebben. Die leeslijst is ondertussen flink verouderd.

Het is van belang aan te sluiten bij wat er leeft onder ouders en bij hun vragen. Daarom zoekt de FvO naar geschikte boeken voor de nieuwe literatuurlijst, waarbij wordt uitgegaan van de ervaringen van ouders en verwanten zelf.
Elke suggestie is welkom, liefst met een korte omschrijving waarom nu net dat boek of die boeken op de lijst zouden moeten staan.

U kunt uw 'aanraders' opsturen of mailen naar:
Carin Dubois
Federatie van Ouderverenigingen
Postbus 85276
3508 AG UTRECHT
E-mail: c.dubois@fvo.nl

Noot voor de redactie,