Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom, 13 augustus 2002

Datum: 13/8/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Diefstal tuinbeeldjes
Maandagnacht werd uit een tuin aan de Palestrinastraat in Bergen op Zoom een drietal tuinbeeldjes, waaronder een Laaf, ontvreemd. Tevens nam de dader(s) op hetzelfde adres, uit een niet afgesloten schuur, elektrisch handgereedchap mee. De waarde van de ontvreemde goederen is nog niet bekend.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID
Krakers uit pand gezet
Een flatwoning aan de Casper Fagellaan in Bergen op Zoom is gisteren door de woningstichting in samenwerking met de politie ontruimd. Uit onderzoek was gebleken dat het pand was gekraakt. Tijdens de ontruiming trof de politie een zestal personen aan dat vervolgens werd gevorderd het pand te verlaten. De krakers gaven hieraan gevolg. Een van de krakers stond bij de politie nog voor enige strafbare feiten geregistreerd en is ingesloten op het politiebureau. De woningstichting heeft vervolgens het pand dicht getimmerd.

Rijden onder invloed
Een 47-jarige automobilist uit Bergen op Zoom is gisteravond gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Bij de controle bleek dat de bestuurder teveel had gedronken. Tegen de verdachte is procesverbaal opgemaakt.

TEAM WOENSDRECHT
Aanhouding schennispleger
Naar aanleiding van een melding kon de politie maandagochtend een 34-jarige inwoner uit Maassluis aanhouden voor het plegen van schennis. Een vrouwelijk slachtoffer belde de politie omdat zij die ochtend voor de tweede maal in korte tijd was lastig gevallen door de verdachte. De verdachte stond in de bosjes en pleegde onzedelijke handelingen met zichzelf. De politie heeft naar aanleiding van de melding korte tijd gepost in de omgeving van de verdachte, waarna deze op heterdaad kon worden aangehouden in Putte. De verdachte heeft na zijn aanhouding bekend in de afgelopen periode in de gemeente Woensdrecht in totaal een zestal soortgelijke feiten te hebben gepleegd, alle bij leeftijdsgenoten. Hij zal zich voor de rechter voor zijn daden moeten verantwoorden.

TEAM HALDERBERGE
Autodiefstal
Zondagnacht werd een auto gestolen die geparkeerd stond op de Velletriweg in Oudenbosch. De auto werd maandag geheel uitgebrand teruggevonden in Breda.

Diefstal kentekenplaten
Afgelopen nacht vond een diefstal van een tweetal kentekenplaten plaats van een auto die geparkeerd stond op de carpoolplaats aan de Holstraat in Oud-Gastel.

Diefstal spoiler
Vanaf een auto die geparkeerd stond op het Hagelkruis in Oud-Gastel werd zondagnacht een spoiler weggenomen. De dader(s) richtte hierbij forse schade aan de auto aan. Het schadebedrag is nog niet bekend.

TEAM RUCPHEN
Portemonnee gerold op de kermis
Een inwoner uit Rucphen heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn portemonnee. Gisterenavond tussen 19.00 en 20.00 uur was hij op de kermis in St. Willebrord, toen iemand ongemerkt zijn portemonnee uit zijn broekzak stal. De benadeelde vermist nu de portemonnee met inhoud, 20 euro en een OV-jaarkaart.

Diefstal kleding van de waslijn
Een bewoonster van de Irenestraat in St Willebrord heeft aangifte gedaan van diefstal van haar wasgoed vanaf de waslijn uit haar tuin. Nadat zij de was had gedaan is zij zondagavond even weggeweest. Bij thuiskomst bleek dat een liefhebber van schoon wasgoed de gehele was van de lijn had gestolen. De geschatte waarde van de kleding is ongeveer 150 Euro.

Diefstal poorthendelhaak
Naar nu pas bekend is geworden, werd afgelopen vrijdagnacht een poorthaak met betonnen voet weggenomen van de voetbalvereniging in Schijf. De dader(s) heeft het gaaswerk van de omheining losgeknipt en zich zo de toegang tot het voetbalterrein verschaft. Vervolgens is een gat gegraven en de haak met betonnen voet en al weggenomen. De haak diende om een poort ter plaatse vast te zetten.

Vernieling aan auto, autobanden lekgestoken Een inwoner van de Vlettevaart in Rucphen heeft aangifte gedaan van vernieling van zijn auto. Afgelopen weekend heeft iemand met een scherp voorwerp 2 autobanden lekgestoken en vernield. De schade aan de auto bedraagt circa 150 Euro.

Nog meer banden lekgestoken
Ook op de Middelvaart in Rucphen is afgelopen weekend, van een aldaar geparkeerd staande personenauto, een tweetal banden lekgestoken. De schade bedraagt in dit geval ongeveer 100 euro.Diefstal tuinset Een bewoner van de Valkendonk in St. Willebrord heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn tuinset. Tijdens zijn vakantie werd uit zijn achtertuin een grijze Hartman tuinset gestolen, bestaande uit een tafel, een ligstoel en vier losse stoelen. De waarde van de set bedraagt zo'n 1450 euro.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK
Verdachte aangehouden autodiefstal
Op 9 augustus werd door de politie in Den Haag een 19-jarige man aangehouden in verband met het plegen van een autodiefstal. De verdachte had op 8 augustus een auto ontvreemd vanaf de Herelsestraat in Heerle. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Roosendaal. De verdachte bekende de diefstal gepleegd te hebben, en is met een dagvaarding heengezonden.