Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 13 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 13/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Inbreker(s) gewond bij inbraak in schuurtje
HANK: In de nacht van maandag 12 augustus jl. heeft men ingebroken in een schuurtje aan de Buitendijk te Hank. De dader drong binnen door een ruit in te slaan. Hierbij sneed hij zich flink, want zowel binnen als buiten het schuurtje werd bloed aangetroffen. Er is voor zover bekend niets uit het schuurtje ontvreemd. In het schuurtje bevonden zich geen goederen van enige waarde. De politie stelde vingerafdrukken en bloedsporen veilig tijdens het sporenonderzoek.

Dief op heterdaad betrapt
RIJSWIJK (NB): De politie arresteerde op 12 augustus 2002 een 44-jarige inwoner uit Rotterdam. De man probeerde hout te stelen. Hij deed dat bij een winkel in tuinartikelen aan de Veldweg te Rijswijk. Personeel betrapte de man toen de man hout in zijn auto laadde. De man was vermoedelijk niet van plan om het hout via de gebruikelijke weg af te rekenen. De man werd overgedragen aan de politie en naar het politiebureau gebracht. Na overleg met justitie kreeg de verdachte een transactie (boete) aangeboden van 260,- euro. Zoveel contact geld had de man niet bij zich en hij kon dus niet betalen. Hij kan nu rekenen op een dagvaarding om zich voor de rechter te verantwoorden.

Baldadige jeugd betaalt de schade
SLEEUWIJK: In de nacht van zondag 11 augustus omstreeks 02.00 uur, trok een groep van acht jongeren door Sleeuwijk en lieten op de Sleeuwijksedijk een spoor van vernielingen achter. Een groot aantal brievenbussen werden vernield en op straat gegooid, twee borden van makelaars uit de tuin gerukt en omgebogen. Ook een reflectorpaaltje moest het ontgelden evenzo een aantal deksels van brievenbussen. Totale schade van mensen die aangifte hebben gedaan bedroeg 407,00 euro. De groep deed mee aan een georganiseerde dropping van een naburige camping. De politie is direct na de melding ter plaatse gegaan en heeft vier van de acht aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar zijn ze gehoord en omstreeks 04.00 uur in vrijheid gesteld. Ze verkeerden allemaal onder invloed van alcohol. De vier verdachten, te weten een 19 jarige jongen uit Gorinchem, een 17 jarige jongen uit Terheijden, een 18 jarige uit Giessenburg en een eveneens 18 jarige uit Lelystad betuigden hun spijt. Door bemiddeling van de wijkagent is inmiddels alle schade door jongens vergoed. De jongste van de drie is door verwezen naar HALT. Tegen de andere drie wordt proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid vernieling.

Team Loon op Zand:

Diefstal auto-onderdelen
KAATSHEUVEL: Op 12 augustus 2002 bleek dat men vanaf een zwarte Mercedes Vito bestelauto de bull-bar gestolen was. Een bull-bar is een verstevigingshek / spoiler aan de voorzijde van een auto. De bedoeling is dat een bull-bar de voorzijde van de auto extra bescherming geeft bij een botsing. Op het moment van de diefstal stond de bestelauto geparkeerd op de Luxemburgstraat te Kaatsheuvel. De bull-bar heeft een geschatte waarde van circa 550,- euro. In dezelfde straat is ook een
1-assige aanhangwagen, merk Anssems, met daarop een witte huif, gestolen. Deze aanhangwagen was geladen met oude meubelen.

Inbraken in woningen
LOON OP ZAND: Op 12 augustus 2002 is er op klaarlichte dag ingebroken in twee woningen aan de Kerkstraat te Loon op Zand. Van de ene woning werd de toegangsdeur aan de achterzijde ingetrapt waarna men die woning doorzocht heeft. Hier stal men o.a. een gitaar en een fotocamera. Bij de andere vernielde men een ruit om binnen te komen. Ook daar heeft men de gehele woning doorzocht. Het is nog niet bekend wat er precies gestolen is. De politie nam van beide gedupeerden de aangifte op en stelde een buurtonderzoek in.

Team Waalwijk:

Politie ontmantelt hennepkwekerij
WASPIK: Op 13 augustus 2002 ontmantelde de politie in een woning aan de Havendries te Waspik een hennepkwekerij. De politie kwam deze kwekerij op het spoor naar aanleiding van klachten uit de buurt. De 38 jarige hoofdbewoner is direct gearresteerd. In de kwekerij stonden zon 180 hennepplanten. De politie nam twee koolstoffilter, 20 assimilatielampen een afzuiger, schakelkast, drie kachels en een dompelpomp in beslag. Uit onderzoek bleek overigens dat er buiten de elektriciteitsmeter om, stroom werd afgetapt van het elektriciteitsnet Tegen de hoofdbewoner is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Opiumwet en diefstal van elektriciteit.

Team Oosterhout:

Container in brand
OOSTERHOUT: Dinsdagnacht 13 augustus omstreeks 04.05 uur hebben onverlaten op het Arendshof te Oosterhout een container in brand gestoken. Ook werd een brievenbus aan de gevel van een bedrijf aangestoken. De Oosterhoutse brandweer heeft de zaak geblust.

Inbraak in bedrijf te Dorst
DORST: Tussen zondagmiddag 11 augustus en maandag 12 augustus 06.15 uur werd er ingebroken in een bedrijf aan de Vliert te Dorst. Om binnen te komen werd een ruitje van de roldeur vernield. Uit het bedrijf werden een tandem-asser (aanhangwagen) met een complete straalinstallatie, inclusief compressor merk Honda, twee stroomaggregaten en twee slijptollen gestolen.