Politie Amsterdam-Amstelland

Dief geflitst
13-8-2002. Een oplettende medewerker van een energiebedrijf heeft er gistermiddag mede voor gezorgd dat een 17-jarige jongen werd aangehouden. De 37-jarige energiewerker zat in een geparkeerde dienstauto op de Willy Sluyterstraat, toen hij twee jongens een auto zag vernielen en daarna een fiets zag stelen. De man bedacht zich geen moment en fotografeerde de dieven bij hun actie met zijn digitale camera, waarna de politie later een van de verdachten kon aanhouden.


---

Mishandeld; 6 arrestaties
13-8-2002. Vannacht rond middernacht werd bij het winkelcentrum Ganzenhoef een 41-jarige Amsterdammer mishandeld. Hij werd met diverse voorwerpen geslagen. De verdachten, die tussen de 20 en 28 jaar zijn, konden door de politie worden aangehouden. Inmiddels hebben zich nog twee slachtoffers van de knokploeg gemeld.


---

Neergestoken; dader gepakt
13-8-2002. Een ruzie tussen een groep jongeren ontaardde vannacht op Wisseloord in een steekpartij, waarbij een 19-jarige jongen ernstig gewond raakte. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar. De vermoedelijke dader is aangehouden.


---

Diefstal met kassabon
13-8-2002. Gistermiddag tegen vier uur werd een 38-jarige man aangehouden op verdenking van oplichting c.q. diefstal bij een supermarkt in de binnenstad. De man ging de winkel binnen met een kassabon, vulde aan de hand van deze bon zijn boodschappenmandje en probeerde vervolgens de levensmiddelen te ruilen voor contant geld. Hij werd door een werknemer ontmaskerd en aan de politie overgedragen.


---

Oplichter gepakt
13-8-2002. Gistermiddag rond kwart over drie werd op de Nieuwendammerdijk een 21-jarige man aangehouden op verdenking van oplichting. Hij trachtte namens een niet bestaand bedrijf bewoners in te schrijven voor een groepsloterij. Vier bewoners hadden inmiddels al hun handtekening gezet onder een formulier waarmee iedere maand automatisch 34 euro van hun rekening zou worden geschreven.


---