Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-08-2002 Persbericht district Maastricht (HP 14.30 uur) Dinsdag 13 augustus 2002

Maastricht, diefstal uit woning:
Twee onbekend gebleven mannen hebben dinsdagmorgen 13 augustus 2002 in een woning aan het Herdenkingplein te Maastricht een diefstal gepleegd.
Beide bewoners, een man en een vrouw, die dinsdagmorgen omstreeks 00.30 uur in de gemeenschappelijke keuken van het studentencomplex gezellig aan het kletsen waren werden plotseling geconfronteerd met twee mannen die het studentencomplex binnen kwamen. Ze betraden de keuken waar de twee bewoners aanwezig waren. Het tweetal, vermoedelijk alcohol- of drugsverslaafden, nodigde zich zelf uit om ook wijn te komen drinken. Daar was het tweetal bewoners niet van gediend en wees het tweetal de deur. Een van beide ongenode bezoekers stelde zich daarop zeer agressief op maar werd enigszins bedaard door zijn compagnon. Een van beide mannen griste daarop de GSM van de keukentafel en probeerde daarop ermee vandoor te gaan. Hij werd echter vastgepakt door de mannelijke bewoner, die daarop een klap moest ontwijken. Het tweetal ging er daarna vandoor en vervoegde zich buiten bij een wachtende vrouw. Het slachtoffer heeft daarna van de diefstal van de telefoon meteen melding gemaakt. Het drietal kon echter het Herdenkingsplein alleen maar verlaten via de Brusselsestraat waar de benadeelde stond te wachten op de gewaarschuwde politie. Het slachtoffer kreeg daar zijn telefoon terug. De politie heeft daarop een onderzoek in de omgeving ingesteld en trof het drietal op de Brusselsestraat aan. Het drietal stoof meteen bij het zien van de politie uiteen. Alleen de vrouw, een 32 jarige inwoonster van Maastricht, kon achterhaald worden. Waar het tweetal is gebleven is onbekend. De vrouw werd aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Bij haar aanhouding verzette de vrouw zich hevig en diende geboeid te worden. Zij bleek bij een onderzoek aan haar kleding in haar portemonnee een kleine hoeveelheid harddrugs aanwezig te hebben. Naar de identiteit van beide insluipers wordt een verder onderzoek ingesteld.