Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 13-08-2002 2e persbericht van dinsdag 13 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Dinsdagmorgen is op de Fellenoord een roodlichtcontrole gehouden. 6 automobilisten kre-gen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht.

Nuenen: Man van zijn auto beroofd
Maandagmorgen tussen 0.00 en 0.30 uur is een 38-jarige man uit Helmond van zijn perso-nenauto, Mercedes Benz C220, kenteken HG-RR-64, beroofd. Even daarvoor parkeerde hij zijn auto op de parkeerplaats Vaarle aan de S 270 en liep wat rond. Hij zag meerdere geparkeerde autos. Toen hij een rode Opel Corsa, die ter hoogte van de zendmast stond, passeerde zag hij daarbij twee mannen staan. Een van hen sprak de Helmonder aan. Hij ging daar niet op in en liep terug naar zijn auto. De Helmonder stapte in. Direct daarop stapten de twee mannen bij hem in de auto. Zij dwongen de Helmonder, die iets scherps in zijn zij voelde, weg te rijden. Gekomen bij een tunneltje op de Breeldere moest de Helmon-der stoppen. Hij werd gedwongen zijn auto te verlaten. De Helmonder weigerde dat, waarop de mannen hem vervolgens uit de auto trokken, hetgeen gepaard ging met slaan en schop-pen. Onmiddellijk daarna reden de onbekende mannen met de auto snel weg. Signalement verdachte 1: lengte 1.75 1.80m, 20 a 25 jaar oud, donker kort stekel haar, slank postuur, droeg een blauwe trui met rits; verdachte 2: 1.75
1.80m, 20 a 25 jaar, normaal postuur, hij droeg een licht suède jas, type Lamycoat, voorzien van een lichte bontkraag. De verdachten spraken met een licht Belgisch accent. De politie verzoekt eventuele getuigen op de parkeerplaats Vaarle contact op te nemen met de politie afdeling Geldrop-Nuenen-Mierlo tel. 0900 8844.

Nuenen: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Dinsdagmorgen om 11.30 uur is in een winkel op de Hoge Brake een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij nam daar goederen ter waarde van 58,72 weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Gemert: Verdachte mishandeling aangehouden
Na een onderzoek is maandagmorgen om 5.45 uur op de Perkstraat een 20-jarige man uit Gemert aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 16-jarige jongen uit Deurne, gepleegd op maandag 5 augustus jl. op de Hogeweg te Deurne. Verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Bakel: Hennepkwekerij
Gisterenavond rond 21.00 uur brandde een metalen vuilnisbak achter een bedrijf aan de Bolle Akker geheel uit. De brandweer bluste de brand. Bij toeval trof men een hennep-plantage in het bedrijf aan. De aanwezige planten bleken reeds te zijn geoogst. De aan-getroffen henneptoppen, plantenresten en de daarbij behorende goederen en materialen zijn inbeslaggenomen en ter vernietiging afgevoerd. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 9.05 en 11.15 uur is op de Provincialeweg een snelheidscontrole gehouden. 806 voertuigen zijn gecontroleerd. 59 daarvan reden sneller dan 50 km/u. zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.

Geldrop: Verdachten aangehouden
Dinsdagmorgen rond 11.25 uur is aan het Eindhovens Kanaal een 35-jarige vrouw uit Helmond en een 35-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden. De politie trof hen daar slapend in een tent aan. De in en rondom de tent aangetroffen verdovende midde-len en gebruikersartikelen voor het gebruik van verdovende middelen en een auto zijn inbe-slaggenomen en veilig gesteld. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.