Nieuwsbericht

dinsdag 13 augustus 2002, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Computer gestolen uit schoolgebouw
Heerhugowaard, maandag 12 augustus 2002.
Tijdens de schoolvakantie werd ingebroken in een schoolgebouw aan de Taxuslaan. De inbraak werd maandagmorgen ontdekt door de schoolleiding. Het is niet bekend wanneer er precies is ingebroken en op welke wijze men is binnengekomen. Wel werd duidelijk dat een computer, een printer en een scanner waren verdwenen.

Verkeerscontrole
Alkmaar, maandag 12 augustus 2002.
Tussen 16.00 en 17.00 uur werd een controle gehouden op het verkeersplein Kooimeer. Er werden tijdens deze controle negen bestuurders bekeurd omdat zij zich niet hielden aan de rijrichting die werd aangegeven door richtingspijlen op het wegdek. Daarnaast werden drie bestuurders bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Vernieling aan auto's
Alkmaar, maandag 12 augustus 2002.
Maandag tussen 14.00 en 17.00 uur werden vernielingen gepleegd aan een twee auto's in de omgeving van de Friesebrug. Een auto die geparkeerd stond op de Mostersteeg werd met een scherp voorwerp bekrast. Datzelfde gebeurde met een auto die geparkeerd stond op de Spanjaardstraat. Het is niet bekend of deze vernielingen zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Vrachtwagen uitgebrand
Oudkarspel, maandag 12 augustus 2002.
Maandagavond omstreeks 23.10 uur werd brand ontdekt op in een vrachtauto die geparkeerd stond op de Waarddijk Noord. De melder van de brand, een man die zijn hond uit liet, hoorde een luide knal vanaf de plek waar de auto stond geparkeerd. Kort daarop hoorde hij een auto wegrijden en zag hij dat de geparkeerde auto in brand stond. Het voertuig werd volledig vernield. De oorzaak van het ontstaan van de brand is niet bekend geworden.

Inbraak winkelbedrijf
Heerhugowaard, dinsdag 13 augustus 2002.
Vannacht werd ingebroken in een winkelbedrijf aan de Middenwaard. Men kwam in het bedrijf door met grof geweld de toegangsdeur en een deel van de pui te vernielen. Mogelijk is dit gebeurd door middel van een auto. Hierbij werden tevens een aantal vitrines met computers en videocamera's vernield. Vanuit deze vitrine zijn verschillende goederen verdwenen. Het is niet bekend wat er precies is weggenomen. De schade aan het pand is aanzienlijk.

Goederen uit tuin en woning gestolen
Castricum, maandag 12 augustus 2002.
Maandag tussen 08.15 en 16.45 uur werden goederen gestolen uit woning en een tuin achter een huis aan de Koekoeksbloem. Het is niet bekend op welke wijze men in de woning is gekomen. Mogelijk is er gebruik gemaakt van een valse sleutel. Vanuit de tuin werden een wijnvat en een plant weggenomen. Vanuit het huis bleek een horloge te zijn verdwenen.

NOORDKOP

Veroorzaker ongeval rijdt door na aanrijding
Callantsoog, maandag 12 augustus 2002.
Maandagavond omstreeks 22.45 uur vond een ongeval plaats op de Helmweg tussen de Duinweg en de Nieuweweg. De bestuurder van een motor, een 19-jarige man uit Callantsoog reed over genoemde weg. Uit tegenovergestelde richting naderde een personenauto die niet voldoende rechts hield. Een aanrijding tussen de motor en de auto was het gevolg. De motorrijder raakte hierbij gewond aan zijn rechterarm. De autobestuurder is na het ongeval van de plaats van de aanrijding weggereden. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, telefoon 0900-8844.

Drie jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging De Koog, dinsdag 13 augustus 2002.
Vannacht werden drie jongens van 19 en 20 jaar en afkomstig uit de provincie Utrecht aangehouden op de Dorpsstraat. De drie jongens hadden kort daarvoor een viertal andere jongens mishandeld. Twee van de drie verdachten werden door een portier van een horecabedrijf en een medewerker van een beveiligingsbedrijf aangehouden en overgedragen aan de politie. De derde verdachte werd door de politie aangehouden. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De drie slachtoffers raakten licht gewond.

Snelheidsovertreder raakt rijbewijs kwijt.
Burgervlotbrug, maandag 12 augustus 2002.
Maandagavond werd de bestuurder van een personenauto, een 51-jarige man uit Den Helder aangehouden. De man reed met zijn auto over de Rijksweg met een snelheid van 141 km/u. Dit gebeurde op een plaats waar een maximumsnelheid van 80 km/u is toegestaan. Omdat de snelheid met meer dan 50 km/u werd overschreden, werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

WESTFRIESLAND

Man aangehouden na het plegen van mishandeling
Hoorn, maandag 12 augustus 2002.
Maandagavond werd een 60-jarige inwoner van Hoorn aangehouden op de Windmolen. Kort daarvoor had de man een buurman mishandeld. Het slachtoffer, een 34-jarige man uit Hoorn kwam bij de verdachte klagen over geluidsoverlast. Vervolgens ontstond een vechtpartij waarbij de verdachte het slachtoffer in zijn hand beet. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal camera's
Hoorn, maandag 12 augustus 2002.
Maandag werd aangifte gedaan van de diefstal van twee camera's van een pand aan het Nieuwland. In de nacht van zondag op maandag had de eigenaar van het pand de camera's nog zien hangen. Maandagmorgen bleken ze te zijn verdwenen.

Kerk door brand verwoest
Nibbixwoud, maandag 12 augustus 2002.
Maandagmiddag werd brand ontdekt in de RK-kerk in Nibbixwoud. In de middaguren waren loodgieters aan het werk geweest in een dakgoot van het kerkgebouw. Ruim een uur nadat zij waren vertrokken zagen voorbijgangers rookontwikkeling in de buurt waar de loodgieters aan het werk waren geweest. In korte tijd breidde de brand zich uit en ontwikkelde zich tot een grote brand. De brandweer uit Nibbixwoud kreeg assistentie van korpsen uit de omgeving. Een aantal bewoners van woningen in de directe omgeving van de kerk, werden verzocht hun huis te verlaten i.v.m. de mogelijkheid dat de toeren eveneens in de brand zou raken. Dit kon echter door de brandweer worden voorkomen. Het schip van de kerk werd volledig door het vuur verwoest. Tijdens de brand en het nablussen werd een deel van de Dorpsstraat afgesloten voor het verkeer.