Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 13-08-2002
Persberichten dinsdagmorgen 13 augustus 2002 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Aanrijding letsel

ASSEN Vond er gistermiddag een aanrijding plaats tussen een bromfietsbestuurder en een automobilist op de kruising van de Esakkerweg met de Woerdes. De 60-jarige uit Assen afkomstige autobestuurder wilde rijdende op de Esakkerweg afslaan de Woerdes in. Daarbij zag hij een uit tegengestelde richting komende 17-jarige jongeman uit Norg, die rechtdoor wilde rijden, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de bromfietser per ambulance werd overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Na onderzoek mocht hij met enkele kneuzingen het ziekenhuis weer verlaten. Auto en bromfiets raakten beschadigd.

Alcomobilist

EXLOERVEEN Werd een 40-jarige inwoner uit Valthermond gisteravond rijdend in zijn auto op de Boermastreek aangetroffen terwijl hij onder invloed verkeerde. De man blies op het bureau 720 ug/l. Tevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Insluiping woning

EMMEN Gistermiddag vond er een insluiping plaats in een woning aan de Seinstraat te Emmen. Na een middagslaapje werden de bewoners gebeld door een man die vertelde van de politie te zijn en dat de bankpas van de bewoners gevonden was. Hij stelde voor dat hij de pas zou blokkeren als men hem de pincode zou geven. De bewoonster vertrouwde dit niet en stelde voor dit zelf wel te kunnen doen. Daarop hing de man op en constateerde de bewoonster dat haar bankpas uit haar tas weggenomen was die in de kamer lag.

Snelkraak tankstation

BORGER Afgelopen nacht werd er een snelkraak gepleegd bij een tankstation aan de Buinerstraat. Door met een stoeptegel de voordeurruit te vernielen is men binnengekomen. Uit de tankshop werden diverse rookwaren weggenomen. Schadebedrag ruit en gestolen goederen niet bekend.

Inbraken bedrijfspanden

RODEN Afgelopen nacht is er ingebroken in twee naast elkaar gelegen bedrijfspanden aan de Dwazziewegen. Door bij beide panden de schuifpui te vernielen hebben de daders zich toegang tot de panden verschaft. In één van de panden heeft men computerapparatuur twv. ongeveer 3000 weggenomen. Wat er in het andere pand ontvreemd is nog niet bekend.

Kantoorbrand asielzoekerscentrum

ZUIDLAREN Afgelopen nacht ontdekte een 26-jarige medewerker van het AZC dat een alarmlamp was gaan branden op het gebouw van de COA-vluchtelingenwerk. Ter plaatse ontdekte de man een grote rookontwikkeling in het gebouw en werd door hem de brandweer gewaarschuwd. Deze wisten de brand snel onder controle te krijgen. In het gebouw, waarin de afdeling Wonen gevestigd is, verblijven geen mensen. De technische recherche stelt een onderzoek naar de oorzaak van de brand in.