Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 13-08-2002
Persberichten dinsdagmiddag 13 augustus 2002 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Bedrijfsinbraak

ASSEN Afgelopen nacht is er ingebroken aan een bedrijfspand aan de Dr. A.F. Philipsweg. Uit een kantoorruimte werden 3 complete computer systeemsets weggenomen alsmede een digitale camera. Men is binnengekomen door een raam te vernielen. Totale schade onbekend.

Winkeldiefstallen

ZUIDLAREN Personeel van een supermarkt aan de Stationsweg wist vanmorgen een 51-jarige inwoonster van Zuidlaren terzake winkeldiefstal aan te houden. Winkelpersoneel zag dat de vrouw 2 pruimen ter waarde van 25 eurocent en een pakje sigaretten wegnam. De vrouw werd aan de politie overgedragen waarna ze met een dagvaarding huiswaarts keerde.

PATERSWOLDE Vanmorgen is een 65-jarige inwoner uit Eelde betrapt op het plegen van een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Hoofdweg. De man had diverse levensmiddelen in een tas gestopt en niet afgerekend bij de kassa. Waarde levensmiddelen is niet bekend. De man kreeg een proces-verbaal.

Onderzoek kantoorbrand asielzoekerscentrum

ZUIDLAREN Tijdens het onderzoek naar de oorzaak van de kantoorbrand bij het AZC aan de Bovendiepen door de technische recherche bestaat het vermoeden dat er sprake is geweest van brandstichting.

Uit onderzoek is gebleken dat de ruit van een toegangsdeur van het gebouw vernield is waarna men binnen kon komen. Door binnen een tweede ruit van een toegangsdeur van het betreffende kantoor in te slaan kon men daar eveneens binnenkomen. In deze ruimtes werden op de grond een aantal lucifers aangetroffen en een aantal lege flessen. Onderzocht zal worden of er eventuele brandbare vloeistoffen in hebben gezeten.. Onderzoek volgt.