Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 13-08-2002
Meisje aangevallen - Politie zoekt getuigen Dirk Neef, 06 - 51 557 950

MEPPEL - Zondagavond heeft op de Schiphorsterweg (fietspad) tussen Meppel en haar woonplaats De Wijk, een 16 jr meisje een gemaskerde belager met gillen en slaan verjaagd.

Het meisje fietste tegen 18.15 uur in de richting van De Wijk. Vlak voor het viaduct over de A-28 sprong er plotseling een gemaskerde man uit de bosjes. Hij pakte het meisje bij een arm vast, waarop zij begon te gillen en te slaan met haar tas. De man liet haar los en greep de fiets van het meisje. Hij fietste hard weg in de richting van Meppel. De man heeft verder niets gezegd en zijn motief is niet duidelijk geworden.

De politie in Meppel wil graag in contact komen met mensen die zondagavond rond 18.00 uur iets verdachts hebben gezien op de Schiphorsterweg. Mogelijk is de man daar al eerder geweest. Waarschijnlijk is hij zelfs later teruggegaan want de volgende ochtend werd de fiets van het meisje vlak bij het viaduct teruggevonden.

Het signalement van de man luidt; mager postuur en ongeveer 1.85 lang. Hij heeft een donkere huidskleur. Hij droeg een wijde vale blauwe spijkerbroek tot op de kuiten. Over de broek droeg hij een zwarte spijkerbloes met lange mouwen en drukknopen. Hij liep op vieze witte sportschoenen. De man droeg een zwarte bivakmuts met alleen gaten bij de ogen en zwarte stoffen vingerhandschoenen.

Mogelijk dat deze man dit al vaker heeft gedaan. Daarom wil de politie ook graag in contact komen met mensen die waar dan ook zijn lastig gevallen door een man die voldoet aan dit signalement.