Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 14 augustus 2002

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Paulus Potterlaan 27, dakkapel voorzijde aanbrengen. Arica 120, woning uitbreiden.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Klaverbaan, showroom en herstelinrichting voor autos bouwen.
2. Rietbaan 36, bedrijfsgebouw bouwen.

3. Arica 120, woning uitbreiden.

4. Telemannstraat, 6-klassig noodlokaal plaatsen.
Aan het bij 1 genoemde bouwplan kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het bestemmingsplan Hoofdweg 1998 met toepassing van artikel 5, lid 7 onder d van de bestemmingsplanvoorschriften in verband met detailhandel in zeer volumineuze goederen (autos).
Aan het bij 2 genoemde bouwplan kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het bestemmingsplan Hoofdweg 1998 met toepassing van artikel 12 onder 1 van de bestemmingsplanvoorschriften in verband met een overschrijding van de maximale bouwhoogte met minder dan 10%.
Aan de bij 3 genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Aan de bij 4 genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door tijdelijk vrijstelling te verlenen, voor de periode van één jaar, van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

In verband met de vrijstellingsprocedure liggen de aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 15 augustus 2002, gedurende vier weken (de bij 4 genoemde aanvraag twee weken) op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is eenieder bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 9 augustus 2002:
Nederwaard 24, woning uitbreiden voorzijde.
Franckstraat 29, woning uitbreiden (1e verdieping).

KAPVERGUNNINGEN

Kapvergunningen zijn verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 6 augustus 2002:
Silkeborg 25 1 berk

In de groenstrook tussen scholen in Capelle West en s-Gravenland in Capelle aan den IJssel ten behoeve van reconstructie- en bouwwerkzaamheden. Herplantplicht met minimaal 5 bomen.
5 elzen

In de groenstroken langs de singel tussen het Comenius College en de basisschool Eben Haëzer en tussen het postkantoor en de Eben Haezerschool in Capelle aan den IJssel ten behoeve van reconstructiewerkzaamheden. Herplantplicht conform nieuw te maken inrichtingsplan.
± 25 diverse boomsoorten, waaronder wilg, populier, lijsterbes, els en esdoorn en ± 3.000 m2 bosplantsoen.

De betreffende kapvergunningen liggen vanaf heden ter inzage.

Indien u meent door één van de bovengenoemde beschikkingen in uw belang te zijn getroffen,
heeft u de bevoegdheid om tegen die beschikking bij de gemeente een bezwaarschrift in te dienen. Ingevolge de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

De bouwaanvragen en meldingen waarvoor een procedure vereist is en de kapvergunningen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.