Politie Midden- en West Brabant

Derde bericht: Verkrachting en aanranding Teteringen

Datum: 13/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Teteringen: De Bredase politie heeft naar aanleiding van de publicaties over de verkrachting van een 18-jarige vrouw en de aanranding van een 24-jarige vrouw in Teteringen zes tips ontvangen. Beide zaken vonden op de Oosterhoutseweg plaats. De gouden tip zat hier echter niet bij. De politie gaat er inmiddels vanuit dat het om verschillende daders gaat.

Gisteren is een uitgebreide aangifte van de 24-jarige Oosterhoutse opgenomen, die donderdagavond 8 augustus jl. omstreeks 22.00 uur op de Oosterhoutseweg te Teteringen werd aangerand. Deze aangifte is vergeleken met de aangifte van verkrachting van de 18-jarige vrouw uit de gemeente Breda die de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 augustus 2002 omstreeks 00.20 uur plaats vond. De Bredase politie gaat er nu vanuit dat het bij deze twee misdrijven om verschillende daders gaat omdat de opgegeven signalementen te veel verschillen bevatten. De dader van de aanranding was beslist jonger dan de dader van de verkrachting.

Signalement dader (poging) aanranding
Een blanke man van circa 1.80 meter lang, donker kort haar met gel. Hij droeg een zwart strak glimmend T-shirt met korte mouwen en een broek met een zwarte verticale baan. Leeftijd circa 19 jaar. Hij had een degelijke herenfiets met handremmen, vermoedelijk groen.

Signalement dader verkrachting
Een blanke of zeer licht getinte man met kort zwart haar, ongeveer 1.80 meter lang, droeg een zwart lederen jack tot op de heupen, blauw-grijs T-shirt, zwarte broek vermoedelijk met knopen. Leeftijd van de dader circa 25 a 30 jaar. De dader ging er te voet vandoor. Een eventueel vervoermiddel is niet bekend.

Getuigenoproep: De politie vraagt getuigen, te reageren via het telefoonnummer 0900-8844.