Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 13-08-2002 Persbericht district Maasland

TWEEDE VERDACHTE OVERVAL SUPERMARKT AANGEHOUDEN

Vanochtend heeft de politie een 52-jarige Ossenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van een brute gewapende overval op een supermarkt aan de Schaepmanlaan in Oss op 6 juli. Samen met een andere overvaller maakte hij toen een bedrag van enkele honderden euro`s buit. De andere overvaller, een 42-jarige Ossenaar, is al op 24 juli aangehouden. Hij hoorde bij de toen aangehouden groep van 6 mannen, die verdacht worden van het plegen van snelkraken.

Rond 11.30 uur die dag drongen twee gemaskerde mannen een filiaal binnen van de supermarkt. In de winkel waren op dat moment enkele tientallen klanten aanwezig. De beide kassieres in de winkel werden bedreigd met een vuistvuurwapen en zo gedwongen de kassa te openen. Daarbij deed een van de daders een greep in de kassa. Na het verlaten van de winkel dreigden beide overvallers op een parkeerplaats aan de Thorbeckestraat een 78-jarigeman uit Oss zijn auto af te staan. Vervolgens vluchtte het tweetal weg. De auto van de Ossenaar werd korte tijd later teruggevonden in een sloot aan het Boegbeeld in Oss. Beide daders zijn te voet verder gevlucht. Kort na de overval heeft de politie een grootscheepse zoekactie op touw gezet, waarbij ook een helicopter van het Korps Landelijke Politie Diensten werd ingezet.

De politie verwacht naar aanleiding van enkele andere recente overvallen in Oss nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten.

DIEFSTAL UIT AUTO

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Staringstraat te Oss. Door een ruit te vernielen kreeg men toegang tot de auto. Een autoradio werd ontvreemd. Op dinsdagochtend werd ingebroken in een bestelbus die geparkeerd stond aan de Hoofdstraat te Heeswijk Dinther. Ook hier werd door middel van het vernielen van de ruit toegang verschaft. Uit de bestelbus werd het kentekenbewijs ontvreemd.

AUTO WEG

Op de Torenstraat in Heeswijk-Dinther is afgelopen nacht een auto gestolen. Het betrof een witte Opel Hatchback, kenteken PR-91-FZ. Maandagavond werd op de Egge in Nuland de diefstal ontdekt van een bestelauto. Het betrof een witte Ford Escort, kenteken VG-JZ-35.

PORSELEIN GESTOLEN

Bij een inbraak afgelopen nacht in een woning aan de Chopinlaan in Oss zijn enkele porseleinen borden en wat zilveren bestek gestolen.Om binnen te komen werd een deur geforceerd.

DIEF BETRAPT

Op de Begijnenstraat in Oss is vanmorgen een 43-jarige man uit Vught aangehou-den. De man had even tevoren vanaf een marktkraam op Terwaenen in Oss een geldkistje gestolen. In het kistje zat ruim 100. De achtervolgende marktkoopman die door omstanders was gewaarschuwd waarschuwde tijdens zijn achtervolging enkele politiemensen. Ook werd de verdachte achtervolgd door een medewerker van stadstoezicht. De politiemannen op hun beurt hielden de Vughtenaar even later aan. De verdachte liet tijdens zijn vlucht het geldkistje vallen in de Koornstraat.