Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 13-08-2002 Persbericht district Den Bosch

MISHANDELINGEN

Een 16-jarige jongen uit Waalwijk is maandagmiddag in een bedrijf aan de Albert Einsteinweg in Drunen mishandeld. De jongen, die vakantiewerk deed in het bedrijf, kreeg een woordenwisseling met een andere werknemer. Daarbij sloeg de man het slachtoffer in zijn gezicht en zijn hoofd een aantal keren op een tafel. Ook schopte de man de Waalwijker een aantal keren. Deze laatste kon zich niet goed verweren omdat hij een been in het gips had. Toen een 27-jarig familielid bij het bedrijf naar het incident informeerde, werd hij door iemand in het gezicht geslagen en door een tweede man vastgegrepen. Deze laatste probeerde het slachtoffer over een trapleuning te gooien. De politie heeft de zaak in onderzoek

ONDER INVLOED

De politie heeft afgelopen nacht op de Sint Janssingel in Den Bosch een 37-jarige autobestuurder uit Kerkdriel aangehouden omdat hij onder invloed reed. De man was eerder deze nacht dronken aan het bureau aan de Vogelstraat verschenen met de mededeling dat zijn auto gestolen was. Surveillerende agenten troffen echter de auto van de man even later aan op de Berewoutstraat. De auto was niet verbroken en bleek ook niet gestolen te zijn. Dit werd de eigenaar medegedeeld; hij was inmiddels al in een taxi gestapt. De Kerkdrieler kreeg van de agenten nog wel het verbod om in zijn auto naar huis te rijden. Doch aan dat verbod stoorde hij zich niet, de politie hield hem korte tijd later aan. Bij de man werden een aantal XTC-pillen en enkele zakjes hard drugs aangetroffen. De man saboteerde de blaastest. Hij kreeg proces-verbaal, een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij is later vandaag weer in vrijheid gesteld.

TIENTALLEN AUTOMOBILISTEN BEKEURD

De politie heeft maandagmiddag op de Bruistensingel in Den Bosch een verkeerscontrole gehouden. Tijdens de controle kregen 72 bestuurders een proces-verbaal voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 110 km., terwijl 50 km. ter plaatse is toegestaan. Deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren, evenals een andere snelheidsduivel die 104 km. reed. Nog eens dertien automobilisten kregen een bon omdat zij geen gordel droegen en twee bekeuringen werden uitgedeeld wegens het telefoneren tijdens het rijden,

KLEIN GELD WEG

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Helftheuvelweg in den Bosch. Na het doorzoeken van een kantoorruimte ging de dader er met een klein geldbedrag vandoor.

CARAVAN WEG

Op de Goudenheuvel in den Bosch is tussen maandag- en dinsdagmorgen een caravan gestolen. Het betreft een dubbelassig voertuig van het merk Hobby. In de caravan bevindt zich een LPG-installatie en een voortent. Waarde 23000.