EXTRA Nieuwsbericht

dinsdag 13 augustus 2002, 18.00 uur

Drenkelingen in nood, een man verdronken

Callantsoog, dinsdag 13 augustus 2002.
Dinsdagmiddag omstreeks 14.45 uur raakten een aantal zeezwemmers in problemen tussen Callantsoog en de Grote Keeten. Leden van de reddingsbrigade ontdekten dat een 60-jarige man uit Duitsland in nood verkeerde. Ondanks verwoede pogingen om de man te redden kwam hulp te laat. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Zijn 33-jarige dochter die zich eveneens in zee bevond en veel water binnen had gekregen, is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. Het is niet bekend of beide gelijktijdig zijn gaan zwemmen of dat de een de andere te hulp wilde komen.
Terwijl men bezig was met de hulpverlening aan beide drenkelingen volgde een nieuwe melding van een drenkeling. Ongeveer 300 meter zuidelijker van de plaats waar de eerste drenkelingen werden aangetroffen, was een vrouw de zee ingegaan. Ook zij raakte in nood en kon niet meer op eigen kracht aan land komen. De volledige personalia van deze vrouw is op dit moment nog niet bekend. De vrouw is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Bij alle drenkelingen werd (medische) assistentie verleend door de bemanning van een opgeroepen traumahelikopter en leden van de reddingsbrigade ter plaatse.
Het is op dit moment niet bekend waardoor de drenkelingen in nood kwamen. Vermoedelijk werden zij verast door een sterke stromingen langs de kustlijn.