Gemeente Hoogeveen


---

14 augustus 2002

Inhoud


* Gemeente wil bredere aandacht duurzaamheid *
* Concept Nota Wonen ter inzage *

* Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften *
* Werk aan de weg *

* Pulledag *

* Piratenavond *

* Talentenjacht Cascade *

* Oud papier *

* Trouwen op het internet *

* Atletiekbaan op tijd klaar *

* Onderzoek gemeente naar kwaliteit woonomgeving *
* Zwembad Dolfijn krijgt anti-legionella-installatie *
* Tellen parkeerplaatsen in De Weide van start *
* Tips voor bestrijden van stankoverlast duobak *
* Mededelingen *


* Wet milieubeheer *

* Drank- en horecawet *

* Inspraakprocedure concept Nota Wonen *

* Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

* Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
* Subsidies ontwikkelingssamenwerking *

* Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen *
* Verleende bouwvergunningen *

Gemeente wil bredere aandacht duurzaamheid

De gemeente wil ook eigenaren van bestaande woningen stimuleren maatregelen gericht op duurzame woonkwaliteit te nemen. De huidige doelgroepen van de gemeente op dit gebied zijn bouwpartijen, zoals Woonconcept in Krakeel, en particuliere bouwers, bijvoorbeeld in Erflanden. Kenmerkend voor duurzame woonkwaliteit is aandacht voor milieu, gezondheid, comfort en lagere energielasten.

Het voornemen is op advies van een werkgroep opgenomen in de concept Nota Wonen, die vanaf donderdag ter inzage ligt. De werkgroep meent daarnaast dat de gemeente incidentele duurzaamheidsmaatregelen structureel zou moeten inzetten.

Duurzaam groen

Vooral in het openbaar gebied voert de gemeente een aantal werkzaamheden standaard duurzaam verantwoord uit. Zo kiest de gemeente bij de groeninrichting bij voorkeur voor bomen met een langere levensduur. Het groenbeheer gebeurt met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en maaibeurten.

Opvang regenwater

In de grond-, weg- en waterbouw wordt geen tropisch hardhout gebruikt, tenzij gecertificeerd. Oevers van nieuwe vijvers worden waar mogelijk natuur- en kindvriendelijk gemaakt. Regenwater wordt zo mogelijk in de buurt zelf opgevangen en niet geloosd via het riool.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Duurzame woonkwaliteit heeft ook te maken met veiligheid. Maatregelen aan de woning die inbraak helpen voorkomen, worden bij nieuwbouw en renovatie standaard uitgevoerd volgens het politiekeurmerk Veilig Wonen. Het keurmerk geeft ook aan hoe de buurt veiliger is te maken en houden. De gemeente zal de politie vragen toekomstige wijken en herstructureringswijken langs deze meetlat te houden. Zaken als zicht op de openbare ruimte en openbare verlichting spelen hierbij een rol.

Ook het instellen van 30-kilometerzones in de woonbuurten is gericht op duurzaamheid. Altijd is het realiseren van veiligheidsmaatregelen niet alleen een verantwoordelijkheid van de gemeente alleen, maar een samenspel van diverse partijen.

Meer duurzame kwaliteit

De gemeente gaat kijken welke werkzaamheden nog meer standaard duurzaam uitgevoerd kunnen worden. Leidraad is het Nationale Pakket Grond-, Weg- en Waterbouw van het ministerie van VROM.

In de genoemde werkgroep namen burgers en belangenorganisaties deel. Kader was het project 'Goed wonen? Zeg het maar!', waarin belangstellenden en betrokken organisaties mee konden praten over nieuw woonbeleid. De hieruit voortgevloeide voorstellen om knelpunten op de woningmarkt op te lossen, staan behalve in de concept-Nota Wonen ook beschreven in een gemeentelijk persbericht van 28 maart jl.

Concept Nota Wonen ter inzage

De woningmarkt verandert sterk. Vandaag de dag is de vraag bepalend, niet langer het aanbod. De woonconsument heeft behoefte aan meer woonkwaliteit. De gemeente wil zich daarvoor inzetten, voor alle doelgroepen. In de concept Nota Wonen wordt een beeld geschetst van de woningmarkt en worden dreigende knelpunten benoemd. Het is ook een visie op de toekomst en er worden maatregelen voorgesteld voor de periode 2002 tot en met 2004 en een doorkijk voor de periode 2005-2010.

Bij de totstandkoming van deze concept Nota Wonen is bijzondere aandacht geschonken aan de wisselwerking tussen vele partijen binnen de gemeente, met als doel hun stem werkelijk te laten doorklinken in het eindresultaat.

De concept-nota ligt van 15 augustus tot 12 september ter inzage bij de gemeente. Daarna stelt de gemeenteraad definitief de nota vast en wordt een planning gemaakt van de actiepunten die voortvloeien uit de nota. Zie ook de rubriek Mededelingen elders op deze pagina.

Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften

De bzwaarschriftencommissie houdt woensdag 21 augustus hoorzittingen in Commissiekamer 2 van het gemeentehuis in Hoogeveen. De zittingen zijn openbaar. De agenda vermeldt:

14.45 uur:
bezwaarschrift van de familie Hamstra tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 19 juni 2002 inhoudende de weigering van het verlenen van een uitwegvergunning voor het perceel Blankenslaan-West 18 te Hoogeveen.

15.05 uur:
bezwaarschriften van W.B. van den Berg namens de heren Bulters en Engberts tegen een besluit van 2 mei 2002 inhoudende het op 6 mei 2002 sluiten van het pand Haagje 254 voor de duur van drie maanden en tegen een besluit van 7 juni 2002 inhoudende het op 17 juni 2002 sluiten van het pand Haagje 254 voor de duur van drie maanden.

15.30 uur:
bezwaarschrift van F. W. van Dijk namens W. Steenbergen tegen een besluit van 24 juni 2002 inhoudende de sloopverplichting van de boerderij aan de Hollandscheveldse Opgaande 18.

16.15 uur:
bezwaarschrift van A.W. Berghuis-Oost tegen een besluit van 24 juni 2002 waarbij aan G.W Bruins-Slot een bouwvergunning is verleend voor het bouwen van een berging en het verbouwen van een woning.

Werk aan de weg

Tot midden september worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan tal van asfaltwegen in de gemeente Hoogeveen. Het verkeer zal hiervan enige hinder ondervinden. Waar dat nodig is wordt het verkeer omgeleid.

Voor informatie over alle wegwerkzaamheden in Drenthe surf naar www.verkeer.drenthe.nl

Pulledag

Morgen, donderdag is alweer de laatste Pulledag van dit jaar. Op die dag is een aantal straten afgesloten voor het verkeer. Het zijn de kruising Hoofdstraat-Raadhuisstraat, Jonkheer de Jongestraat vanaf de kruising Kaaplaantje en de Schutstraat vanaf de kruising Van Limburg Stirumstraat tot de kruising met de Alteveerstraat en Het Haagje. De afsluiting duurt van 7.00 uur tot 18.00 uur.

Piratenavond

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft vergunning verleend aan de heer Kleine van organisatiebureau Wildro voor een Piratenavond op vrijdag 16 augustus op het Beukemaplein van 20.00 uur tot 24.00 uur. Vanaf woensdagavond 14 augustus tot zaterdag 17 augustus staat op het Beukemaplein een grote feesttent en is het parkeren beperkt mogelijk.

Talentenjacht Cascade

Stichting Cascade houdt zaterdag 17 augustus haar eerste van vier talentenjachten op het podium in de Hoofdstraat. Voor meer informatie over de verleende vergunning voor deze activiteit kunt u contact opnemen met de afdeling Algemeen, Bestuurlijke en Juridische Zaken, telefoonnummer 291 244.

Oud papier

Donderdag 15 augustus

Basisschool Het Palet. De containers staan op de parkeerplaats aan de Kemperstraat (voormalige Herman Bavinckschool), op de hoek Carstenstraat/Van der Wijckstraat en bij Het Palet aan de Van Goghlaan. Van 18.00 tot 19.30 uur is er iemand bij de container om te helpen.

Basisschool De Morgenster. Ophalen vanaf 18.00 uur. Het papier graag gebundeld of in dozen aan de straat zetten. Papier in plastic zakken of kratten worden niet meegenomen.

Bassischool De Weidebloem. De containers staan opgesteld naast de school aan de Schweitzerstraat. Het papier kan gebracht worden tussen 12.00 en 19.30 uur.

Zaterdag 17 augustus

De Samenwerkende Scholen te Elim. De oud papiercontainers staan van 9.00 tot 11.30 uur op de parkeerplaats Prieswijk Oost.
Basisschool De Hoeksteen Nieuwlande. Het papier wordt vanaf 09.00 uur opgehaald. Ook kunt u terecht bij de school aan de Wilhelminalaan.

Basisschool De Sprong. De containers staan achter de Zuiderkerk aan de Baarlelaan.

Woensdag 21 augustus

Basisscholen De Schuthoek en 't Kofschip. Vanaf 18.00 uur komen de afhalers bij u langs in Schutlanden en Erflanden. Het papier gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten (niet in vuilnis- of andere plastic zakken)

Trouwen op het internet

Deze week kunt u via het internet één huwelijk bijwonen.
zaterdag 17 augustus

* 11.30 Frederik Hooge en Tanja ter Heide.
Om de trouwerij te zien typt u: www.hoogeveen.nl en klikt u op het cameraatje.

Atletiekbaan op tijd klaar

De grondige opknapbeurt van de gemeentelijke atletiekbaan aan de Sportlaan in Hoogeveen is op tijd klaar. Dat betekent dat HAC '63 weer officiële wedstrijden kan houden en trainen. De baan was afgekeurd door de Koninklijke Nederlandse Ateltiek Unie (KNAU). Tijden en records werden daarom niet meer erkend. Dat is nu verleden tijd. Hoewel het weer voor enige vertraging van de werkzaamheden zorgde kan het nieuwe atletiekseizoen voor HAC '63 toch op tijd van start gaan.

Het groot onderhoud heeft 150.000 gekost.

Eén van de laatste karweien aan de atletiekbaan aan de Sportlaan in Hoogeveen. De baan wordt voorzien van een nieuwe toplaag (foto André Weima) - 142Kb

Telefonische enquete onder 400 inwoners

Onderzoek gemeente naar kwaliteit woonomgeving

Het bureau Witteveen+Bos doet in de gemeente Hoogeveen onderzoek naar de kwaliteit van de woonomgeving. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente. Het onderzoek is toegespitst op onder meer geluid, geur en veiligheid. De gemeente wil met dit onderzoek graag gegevens verzamelen voor de ontwikkeling van het beleid op deze gebieden.

Witteveen+Bos houdt tussen eind augustus en half september een telefonische enquête onder 400 inwoners van de gemeente Hoogeveen. Daarvoor worden uit het PTT-adressenbestand willekeurig adressen 'geprikt'. Het kan dus gebeuren dat een medewerker van Witteveen+Bos u belt. In dat geval wordt gevraagd of u of één van uw huisgenoten wil meedoen aan de enquête. Het vraaggesprekje duurt ongeveer tien minuten. Als u op dat moment geen tijd heeft, wordt u op een ander tijdstip teruggebeld.

Anoniem

Om de anonimiteit te waarborgen worden uw naam en de informatie die u heeft gegeven gescheiden. Wij hopen dat u wilt meedoen aan de enquête omdat bij de ontwikkeling van beleid ook uw mening van belang is.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Gea Lunsing van de gemeente Hoogeveen (tel. 291389).

Zwembad Dolfijn krijgt anti-legionella-installatie

Het gemeentelijk zwembad De Dolfijn krijgt een
anti-legionella-installatie, waardoor een einde komt aan de tijdrovende bezigheid van het handmatig doorspoelen van de leidingen. De technische installatie houdt in de gaten dat het warme water heet genoeg is en het koude water koud genoeg, zodat legionella geen kans krijgt zich te vermenigvuldigen.

Diverse metertjes zijn gekoppeld aan een computersysteem, dat ingrijpt op het moment dat het water te warm of te koud is. Het is de bedoeling dat het systeem begin september gaat werken. Tot op dat moment zal het zwembadpersoneel doorgaan met het handmatig doorspoelen van de leidingen.

In de zomer van 2000 bleek er een legionellabacterie te zitten in het koud-watersysteem van De Dolfijn. De gemeente nam in nauw overleg met de waterleidingmaatschappij direct maatregelen. Diverse leidingen werden aangepast en de medewerkers van het zwembad zorgden voor regelmatige doorspoeling van de leidingen om te voorkomen dat legionellabacteriën de kans kregen om zich te vermenigvuldigen.

Doeltreffend

De aanpak bleek doeltreffend, maar tijdrovend. In het rapport dat de stichting Sportfondsen Nederland in opdracht van de gemeente maakte, beveelt zij dan ook aan het definitieve beheerssysteem voor het zwembad zo te maken dat er zo weinig mogelijk mensenhanden aan te pas hoeven te komen. Door enkele maatregelen te nemen en een permanent controlesysteem in te voeren is dit mogelijk.

De maatregelen die reeds zijn getroffen, zijn o.a.:
* verwijdering van alle doodlopende stukken leiding;
* aanleg van tappunten op alle hoofdleidingen;
* isolerende maatregelen zodat koud water koud blijft en warm water warm genoeg.

Computersysteem

Op dit moment wordt de elektronica geplaatst. Op de leidingen komen temperatuurmetertjes die hun informatie doorgeven aan een centraal computersysteem, dat ingrijpt op het moment dat warmwaterleidingen te koud zijn of koudwaterleidingen te warm.

Op het moment dat het zwemwater wordt gekeurd, wordt ook onderzocht of er niet teveel legionella-bacteriën zitten in de waterleidingen. Omdat legionella alleen gevaarlijk kan worden bij verneveling van water, is dit met name bij de douches belangrijk. Ook nadat de nieuwe installatie werkt, blijft de periodieke controle van het leidingwater gehandhaafd.

Tellen parkeerplaatsen in De Weide van start

Medewerkers van de gemeente Hoogeveen zijn vorige week in de wijk De Weide begonnen met de inventarisatie van het aantal parkeerplaatsen. Daarmee is de inventarisatie in de wijken Wolfsbos en Zuid afgerond.

De medewerkers tellen het aantal parkeerplaatsen op eigen terrein, langs de openbare weg en het aantal woningen. De inventarisatie is de eerste fase van het parkeeronderzoek. In het najaar volgt de tweede fase, het tellen van het aantal geparkeerde auto's. Deze tweede telling wordt in de avonduren uitgevoerd, om te kunnen zien of het aantal beschikbare parkeerplaatsen toereikend is.

Het onderzoek is ingegeven door vragen van bewoners om meer parkeerruimte. De tellingen moeten uitwijzen of en waar in Hoogeveen eventueel parkeerproblemen zijn. Voor vragen over het parkeeronderzoek kunt u terecht bij Priscilla Bax van de afdeling Verkeer, telefoon: 291469

Zo wordt uw duobak geen lastbak

Tips voor bestrijden van stankoverlast duobak

Als de weermannen en -vrouwen gelijk krijgen komen er weer een paar warme dagen aan. Uw duobak kan dan stankoverlast geven. Daar is wel wat tegen te doen.De volgende 'tips voor goed gebruik van de duobak' geven u antwoord op de meest gestelde vragen.

* Als u het afval goed laat uitlekken en een krant onder in het gft-gedeelte legt, plakt het afval niet zo aan de bodem en koekt het ook niet aan.

* Om onnodige stankoverlast te voorkomen, kunt u het beste vis- en vleesresten in een klein stukje krantenpapier of keukenrol wikkelen, voordat u dit afval in het gft-gedeelte van de duobak gooit.

* Zet uw duobak regelmatig bij de weg, ook al is hij nog niet helemaal vol. Het groente-, fruit- en tuinafval gaat anders na verloop van tijd stinken.

* Als u de duobak af en toe schoonmaakt, blijft hij fris. Gebruik hierbij echter nooit chloor of andere bijtende schoonmaakmiddelen. Dat zou de kwaliteit van het gft aantasten en het composteer-proces verstoren.

* Druk of stamp het afval niet te veel aan. Hierdoor kan het gaan vastzitten.

* Geef uw duobak bij voorkeur een plekje in de schaduw.
Mededelingen

Wet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:31 juncto 3:19, tweede lid, onder b van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij naar aanleiding van het verzoek van de heer A. Slomp voornemens zijn over te gaan tot het intrekken van de op 1 februari 1978 verleende milieuvergunning, voor het oprichten van een varkenshouderijbedrijf, de op 10 juni 1992 verleende uitbreiding/wijzigingsvergunning van een varkenshouderijbedrijf, de op d.d. 9 februari 1993 verleende wijzigingsvergunning van een varkenshouderijbedrijf en de op d.d. 5 augustus 1997 verleende uitbreiding/wijzigingsvergunning van een varkenshouderijbedrijf, gelegen aan de Wijsterseweg 14 te Fluitenberg.

De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat de heer Slomp deelneemt aan de Regeling Beëindiging Veehouderijtakken 2e tranche van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie voor beëindiging van een veehouderijtak in het kader van deze regeling is dat de milieuvergunning voor de veehouderij wordt ingetrokken.

Na toetsing van het verzoek is ons niet gebleken dat zich bij inwilliging hiervan feiten en/of omstandigheden voordoen waartegen het belang van de bescherming van het milieu zich verzet.

Het ontwerp-besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf

22 augustus tot en met 5 september 2002
op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens de kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen ons besluit op het verzoek.

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 5 september 2002 bij ons worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons worden ingediend.

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van ons besluit te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Drank- en horecawet

Onderstaande instelling heeft bij Burgemeester en Wethouders een aanvraag gedaan voor een vergunning als bedoeld in artikel 3 van de Drank- en Horecawet.

* Supportersvereniging V.V. Hoogeveen, Terpweg 2 te Hoogeveen (kantine ijsbaan)

De ontwerp-beschikking ligt gedurende een maand na de bekendmaking ter inzage bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, Raadhuisplein 1.

Belanghebbenden kunnen binnen deze maand schriftelijk hun bedenkingen kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 20000, 7900 PA, Hoogeveen.

Een ontwerp-beschikking ligt ter inzage om de inspraak door belanghebbenden te bevorderen en biedt in dit stadium niet de mogelijkheid een bezwaarschrift in te dienen.

Als belanghebbenden dienen te worden aangemerkt de vergunningaanvrager, de horeca-ondernemers en eventuele vertegenwoordigers van organisaties die de belangen van de betrokken instelling of de betrokken ondernemers behartigen. De bedenkingen moeten zijn gericht op het voornemen van Burgemeester en Wethouders geen voorwaarden aan de vergunning te verbinden om eventuele ongewenste concurrentie tegen te gaan.

Inspraakprocedure concept Nota Wonen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 15 augustus 2002 gedurende 4 weken bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen voor een ieder ter inzage ligt de concept Nota Wonen gemeente Hoogeveen, getiteld 'Visie op het wonen: 2002 - 2010'.

Gedurende bovengenoemde termijn van 15 augustus 2002 tot 12 september 2002 kan door een ieder schriftelijk zienswijzen worden ingebracht.

Waarom een nieuwe Nota Wonen:

De woningmarkt maakt grote veranderingen door, waarbij op hoofdlijnen sprake is van een verschuiving van een aanbodmarkt naar een vraagmarkt. Een vraagmarkt waarin de woonconsument centraal staat. Een woonconsument die behoefte heeft aan meer woonkwaliteit. De gemeente wil zich in zetten om een kwaliteitsslag in het wonen in brede zin te realiseren en wel voor alle doelgroepen op de woningmarkt. Met deze concept Nota Wonen wil de gemeente dan ook een kader scheppen waarbinnen betrokken partijen gezamenlijk de benodigde kwaliteitsslag kunnen realiseren. In deze nota wordt een beeld geschetst van de woningmarkt en worden dreigende knelpunten benoemd.

Dit heeft geresulteerd in een visie op de toekomst en een maatregelenpakket voor de periode 2002 tot en met 2004 en een doorkijk voor de periode 2005-2010.

Bij de totstandkoming van deze concept Nota Wonen is bijzondere aandacht geschonken aan de interactie met vele partijen binnen de gemeente, met als doel hun stem werkelijk te laten doorklinken in het eindresultaat.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen De Weide II, deel 5 en Nieuwlande ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* Kerkvoogdij Hervormde Gemeente, voor het uitbreiden van de woning Zuidwoldigerweg 22 te Hoogeveen;

* J. Lichtendonk, voor het wijzigen van de garage bij de woning Bernhardlaan 13 te Nieuwlande.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 15 augustus 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn inspraakreactie omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.
Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Hollandscheveld Oost vrijstelling te verlenen aan:
* J.G. Dunning, voor het bouwen van een dubbele woning op het perceel De Boeten 29 te Hollandscheveld;

* P. Dekker, voor het bouwen van een dubbele woning op het perceel De Boeten 31 te Hollandscheveld.

De bouwplannen liggen met ingang van 15 augustus 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.
Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen.
Subsidies ontwikkelingssamenwerking

In het kader van ontwikkelingssamenwerking heeft het college van Burgemeester en Wethouders een subsidie verstrekt aan de Andreas Manna Stichting ter ondersteuning van ontwikkelingsprojecten in Kenia en Ghana.

Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen

Bouwaanvragen:

* Meijer A., wijzigen van de voor- en achtergevel, Sirius 33
* Fernhout H.D., bouwen van een serre, Tilber 15
* L.H. Eeltjes, tijdelijk plaatsen van een stacaravan, Boerveldweg 9, Stuifzand

* Richard R., plaatsen van een carport, Sellerstraat 14, Hollandscheveld

* Hypotheek visie Centrale b.v., aanbrengen van lichtreclame, Grote Kerkstraat 38

Bouwmeldingen:

* Vogel de J., bouwen van een tuinhuisje, Spechtlaan 11
* Smeenk H., plaatsen van een carport, Oostopgaande 11
* Veldman E., bouwen van een bijkeuken, Da Costastraat 5
* Strikkers H.J., bouwen van een tuinhuisje, De Kaag 14
* Andersen R., plaatsen van een dakkapel, Van Damstraat 21
* Nijenmanting J.J., bouwen van een tuinhuisje, Lage Landkamp 20a, Pesse

Wijziging op reeds gepubliceerde ingekomen bouwaanvraag:
* Noordzij D.W., bouwen van een bijkeuken en serre, en veranderen van de voor- en achtergevel, Sirius 24

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein24.

Verleende bouwvergunningen

Bouwvergunningen:

* Gemeente Hoogeveen (sector OSW), bouwen van een gedenkplaats, kruising Nijstad-Vledderweg-Flokstrapad

Bouwvergunningen van rechtswege:

* Café-Restaurant Pyramide, verbouwen van een eethuisje, Hoofdstraat 22

* Bisschop C., verbouwen van een woning, Merwede 43
* Kroon G., bouwen van een bedrijfswoning en bedrijfshal, Buitenvaart 1711 (kavel W6)

Tegen deze verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders.

© Copyright Gemeente Hoogeveen