Provincie Limburg

www.limburg.nl

Besluitenlijst GS
Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 13 augustus 2002

Onderwerp

Besluit


1.


Besluit van de Officier van Justitie van het parket te Maastricht inzake aangifte van schending van de geheimhoudingsplicht met betrekking tot het Abb-dossier

Informatie: J. Stijnen, afdeling Bestuurs- en Directieondersteuning tel. (043) 389 73 01
email: jbjm.stijnen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van het besluit van de OvJ waarin deze te kennen geeft af te zien van het doen van verder onderzoek.


2.


Aanwijzingen bedrijven in het kader van de BSB-operatie

Informatie: mevrouw. M. Wijnands, afdeling Stedelijke Leefomgeving tel. (043) 389 75 30
e-mail: map.wijnands@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten een groot aantal bedrijven (136) een (vooraankondiging op een) aanwijzing te geven om binnen zes maanden een verkennend bodemonderzoek te (laten) verrichten. Doet men dat niet, dan gaat het Openbaar Ministerie over tot strafvervolging.De actie van de provincie komt voort uit de zogeheten BSB-operatie waarbij bedrijven met potentieel bodembedreigende activiteiten verzocht is/wordt om een verkennend bodemonderzoek uit te (laten) voeren.De 136 bedrijven in kwestie hebben zulks tot nu toe geweigerd.


3.

Verslag over het in 2001 gevoerde beleid voor de ruimtelijke ordening

Informatie: G. Hendrickx, afdeling Ruimtelijk Beleid tel. (043) 389 79 52
e-mail: gfm.hendrickx@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten doen verslag aan Provinciale Staten over het in 2001 gevoerde ruimtelijk beleid door toezending van een jaarverslag. Er in opgenomen is de rapportage van de voortgang van woningbouwlocaties in de Vinex-stadsgewesten. In de toekomst zullen Gedeputeerde Staten geen afzonderlijk RO-verslag meer publiceren. In het algemene jaarverslag komt immers ook het ruimtelijk beleid aan de orde.


4.

Bezwaarschriften KNJV inzake toepassing Flora- en Faunawet

Informatie: J. Pouw, afdeling Groen tel. (043) 389 77 72
e-mail: jjm.pouw@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de bezwaarschriften die de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV) had ingediend tegen ontheffingen op grond van de Flora- en Faunawet niet ontvankelijk verklaard. De ontheffingen maken het mogelijk dat grondgebruikers kunnen optreden tegen (dreigende) schade door zwarte kraaien, kauwen of eksters.


5.

Provinciaal Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds. Verdeling deel budget 2002 over twee projecten

Informatie: R. van den Born, afdeling Ruimtelijke Inrichting Zuid tel. (043) 389 74 19
e-mail: rfam.van.den.born@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben beslotendat de gemeenten Heythuysen enSchinnen een subsidie ontvangen uit hetprovinciale Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds. Heythuysenontvangt een subsidie van 315.000,00in het tekort op het project 'zaal Marcel,hoek St. Antoniusstraat-Dorpstraat'.De gemeente Schinnen ontvangt een subsidie van 355.000,00 in het tekort ophet saneringsproject 'Hoofdstraat'.


6.

Vragen ex art. 21 RvO van mevrouw Prevoo (CDA) inzake de subsidieaanvraag voor het Booch?-festival

Informatie: M. Snijders, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 95
e-mail: mjg.snijders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld. Gebleken is, dat een subsidieaanvraag voor het Booch?-festival niet is ontvangen.


7.

Herziene subsidie-aanvraag A.V. Unitas te Sittard ten behoeve van de organisatie van het NK Atletiek Senioren

Informatie: P. Orbons, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 73 16
e-mail: pjgm.orbons@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten alsnog een subsidie een maximaal 2.268,90 toe te kennen aan A.V. Unitas te Sittard ten behoeve van de organisatie van het NK Atletiek Senioren vanwege de bijzondere betekenis van dit evenement voor de provincie en voor de Limburgse atletiek in het bijzonder.


8.

Visitatiecommissie voor de provinciale musea

Informatie: M. Snijders, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 95
e-mail: mjg.snijders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten tot het instellen van een visitatiecommissie die de beleidsvoering en de voorbereiding van de nieuwe bedrijfsplannen van de drie provinciale musea zal beoordelen. De commissie staat onder voorzitterschap van voormalig gouverneur dr. J. Kremers en bestaat voorts uit een drietal deskundigen op het gebied van museaal management.


9.

Jaarverslag Jeugdhulpverlening 2001

Informatie: P. Boonen, afdeling Zorg tel. (043) 389 71 17
e-mail: phjm.boonen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het Jaarverslag Jeugdhulpverlening 2001 vastgesteld. Hierin geven zij aan hoe de 62 miljoen voor jeugdhulpverlening zijn besteed en welke besluiten daarover zijn genomen. Uit het verslag blijkt dat in 2001 ruim 11.500 Limburgse kinderen en jongeren met jeugdhulpverlening zijn bereikt (exclusief 32.000 kinderen en jongeren met een éénmalig contact).


10.

Tussentijdse evaluatie OWL

Informatie: J. Vegt, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 79 05
e-mail: j.h.vegt@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben geconstateerd, dat de resaltaten van Optimaal Waterbeheer in de Landbouw tot op heden niet voldoen aan de afgesproken criteria. Omdat de resultaten overigens bemoedigend zijn en een alternatieve aanpak nog niet uitgewerkt is, zullen zij in juni 2003 als ook de uitvoering is geëvalueerd, Provinciale Staten voorstellen wenselijke nadere maatregelen te nemen. Daartoe behoort tenminste een strategie voor de behandeling van vergunningaanvragen voor beregening in bufferzones rond prioritaire gebieden.


11.

Subsidie Euriade 2002

Informatie: P. Coenen, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 71 92
e-mail: pgpm.coenen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de Stichting Euriade een subsidie te verlenen van 29.650,00.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 16-8-2002 11:40