Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 13/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Auto-inbreker aangehouden

BREDA: Op maandag 12 augustus 2002 werden er in de avonduren in het centrum van Breda, op de Vlaszak te Breda ingebroken in een auto. Door een raam van het linkerportier in te slaan, kreeg de dader toegang tot de auto. Er werd apparatuur uit de auto gestolen. Door een oplettende getuige was aan de politie een signalement verstrekt van de dader. Naar aanleiding hiervan werd door de politie een onderzoek ingesteld waarbij men rond 22.15 uur in het centrum van Breda een man zag lopen die aan het signalement voleed. Het betrof een 27 jarige man uit Breda. De man is aangehouden en een verder onderzoek zal worden ingesteld.

Inbreker aangehouden

BREDA: Op 12 augustus 2002, te omstreeks 23.45 uur zagen surveillerende agenten op de Haagdijk te Breda enkele goede bekenden van de politie wandelen. Eén van hen betrof een 41-jarige man uit Breda. Kort hierna vond er een inbraak plaats in een pand aan de Leuvenaarstraat te Breda, waarbij een computer was weggenomen. Bij onderzoek op de plaats van het misdrijf werden diverse sporen aangetroffen en was door de dader een jas achtergelaten die door de politie herkend werd als zijnde de jas van de 41-jarige bekende die men kort daarvoor op de Haagdijk had zien lopen. Hij had er nog niet veel van geleerd want bij onderzoek in de omgeving werd hij wederom aangetroffen op de Haagdijk. Hij is aangehouden, een verder onderzoek zal worden ingesteld.

Kom van dat dak af

BREDA: Op 13 augustus 2002, omstreeks 03.30 uur werd door bewoners van de Heuvelstraat in Breda gezien dat een man op een ongeveer 4 meter hoog dak stond van een bedrijfspand. De man probeerde het pand binnen te dringen door het dak open te breken. De gewaarschuwde politie kon de man op het dak aanhouden. Het betrof de een 28 jarige man uit Breda.