Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 13 augustus 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Snelheidscontroles
Op de Diepswal in Leek zijn in de periode 24 juli 2002 en 12 augustus 2002 via de flitspaal 767 overtredingen van de maximumsnelheid van 50 km/u geconstateerd bij de in totaal 9958 gepasseerde voertuigen. De betrokken bestuurders zullen binnenkort een acceptgiro thuisgestuurd krijgen. Op de Wijmersweg in Loppersum zijn maandagmorgen 150 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er vier te hard. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Groningen: vleesdief aangehouden
De politie heeft maandagmiddag een 37-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdache had in een supermarkt in de Stoeldraaierstraat in Groningen enkele verpakkingen voorverpakt vlees weggenomen. De man is aangehouden en heeft een ontzegging gekregen van een jaar. Na verhoor is de Groninger met een proces-verbaal vrijgelaten.

Groningen: winkeldief na observatie gepakt
Na enige tijd een 32-jarige Groninger in meerdere drogisterijen geobserveerd te hebben, is de man opgepakt. Een beveiligingsmedewerker hield de verdachte al in de gaten, toen hij in een drogisterij aan de Guldenstraat de beveiligingslabels van producten probeerde te verwijderen. Het winkelpersoneel heeft hier iets van gezegd, waarop de verdachte is weggegaan. De beveiligingsmedewerker besloot de man te volgen. In een drogisterij aan de Vismarkt zag hij de verdachte verschillende artikelen in een plastic zak stoppen. Nadat de bedrijfsleider werd geïnformeerd is de verdachte aangehouden. De stadjer had 30 verschillende deodorantrollers gestolen met een waarde van 93 euro. Bij de fouillering vond de politie een paspoort, twee rijbewijzen en een bankpas, vermoedelijk gestolen. De man is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de aangetroffen documenten.

Groningen: winkeldief neemt het ervan
Maandagavond heeft de politie een 46-jarige man uit Groningen aangehouden in een supermarkt aan de Hereweg in Groningen. De man had twee flessen port zonder te betalen meegenomen. De verdachte besloot alvast een fles open te maken en een aantal slokken te nuttigen. De man is ingesloten.

Groningen: autodief gepakt
De politie heeft maandagavond een 37-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen deze man over de Pleiadenlaan fietsen. De man voldeed aan het opgegeven signalement. Toen de verdachte de agenten zag ging hij ervandoor. Via de Regulusstraat en de Wegalaan stak de verdachte de Pleiadenlaan over en nam het fietspad parallel aan het Reitdiep in de richting van de Wilhelminakade. Ter hoogte van de Noorderkroonstraat kon de Groninger worden aangehouden De agenten vonden een autoradio en een carkit onder zijn trui. De man is ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)